Tangram Paradoxes - Εξήγηση του φαινομένου

Το τάγκραμ είναι ένα κινέζικο παζλ που μοιάζει με το δυτικό παζλ, αλλά διαφέρει από το ίδιο στο ότι έχει πάντα επτά κομμάτια, τα οποία ενώνονται μεταξύ τους με πολλούς τρόπους για να δημιουργήσουν έναν σχεδόν άπειρο αριθμό διαφορετικών σχημάτων. Ένα από τα περίεργα και ίσως το πιο ενδιαφέρον πράγμα για το τανγκράμ είναι το φαινόμενο στο Paradoxes.
Τα παράδοξα σχήματα είναι δύο διαμορφώσεις παζλ που είναι σχεδόν ίδιες, με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιδιορρυθμία: μια μερίδα ή μερίδες στο ένα εξαφανίζεται "μαγικά" στην άλλη έκδοση. Το παράδοξο του Dudeney των δύο μοναχών είναι το πιο συνηθισμένο παράδειγμα: όπου σε μια εκδοχή, η φιγούρα της σιλουέτας είναι ένα πλήρες πρόσωπο. και στη δεύτερη εκδοχή, η φιγούρα χάνει το πόδι της.
Λαμβάνοντας υπόψη τις εικονογραφήσεις αυτών των γρίφων δίπλα-δίπλα, πολλοί αρχίζουν να πιστεύουν πραγματικά την πρόταση που «εξαφανίζεται». Αλλά πώς είναι δυνατόν να εξαφανιστεί μια μερίδα, όταν χρησιμοποιούνται πάντα τα ίδια επτά κομμάτια για την επίλυση κάθε γρίφου; Τι πραγματικά συμβαίνει εδώ;
Για να μην παρασυρθούν όλοι, συμβιβάζετε πάντα ότι η συνολική επιφάνεια του μαυρίσματα (κομμάτια παζλ) παραμένουν πάντα σταθερά. Με άλλα λόγια, εάν τα τμήματα αρχίσουν να εξαφανίζονται, το μόνο που χρειάζεται να ψάξετε είναι πού μετατοπίζονται οι περιοχές -- ή μεταφέρονται. Με αυτόν τον τρόπο, θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε ότι στο παράδοξο του μοναχού Dudeney, η περιοχή του ποδιού που εξαφανίζεται, μετατοπίζεται στην πραγματικότητα στο σώμα του μοναχού. Η προσεκτικότερη εξέταση θα αποκαλύψει ότι ανάμεσα στις δύο εκδόσεις του παζλ, το σώμα του μοναχού δεν παραμένει στην πραγματικότητα σταθερό.
ο ταχυδακτυλουργία στην πραγματικότητα βρίσκεται στην προ-παρουσίαση αυτών των Παραδόξων. Όταν ο παρουσιαστής σε πλησιάζει με το "Το πιστεύεις αυτό; Το πόδι του μοναχού εξαφανίζεται στην άλλη εκδοχή!" Στη συνέχεια, σας δείχνει το σχέδιο φιγούρας δίπλα-δίπλα και, στη συνέχεια, δείχνει το παζλ με πραγματικά κομμάτια τάγκραμ...
Υπάρχουν πολλά άλλα παράδοξα του τάγκραμ. Όπως: ένα πλατό που χάνει το πόμολο του, πολλά αγγεία που χάνουν ένα μέρος του ή ανοίγουν μια τρύπα σε ένα μέρος του, ένα κλειδί που χάνει τη βάση του και άλλα. Με την παραπάνω εξήγηση στη θέση του, θα πρέπει τώρα να δούμε τα παράδοξα διαφορετικά. μη πιστεύοντας πλέον ότι οι μερίδες εξαφανίζονται. Αντίθετα, τώρα προσέχουμε - πού μετατοπίζονται οι περιοχές.
Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Tangram Paradoxes - Εξήγηση του φαινομένου μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Παζλ.
Deja una respuesta