Leadership: The Missing Piece of the Puzzle

[ad_1]

Ανεξάρτητα από το μέγεθος, χρειάζονται πολλά για να είσαι μια επιτυχημένη επιχείρηση, ιδιαίτερα σήμερα καθώς οι οργανισμοί λειτουργούν πλέον στο Covid-19 New Normal. Υπάρχουν πολλά κινούμενα μέρη σε έναν οργανισμό: διαδικασίες, επιχειρηματικό μοντέλο, ευθυγράμμιση, στρατηγικές, πελάτες και φυσικά εργαζόμενοι. Το να τα συνδέεις όλα μαζί μπορεί να είναι δύσκολο. Αλλά εκεί έρχεται η ηγεσία. Πίσω από κάθε σπουδαίο οργανισμό, κρύβεται ισχυρή ηγεσία. Οι εργαζόμενοι εκτελούν στρατηγικές, οι ηγέτες οδηγούν στρατηγικές. Οι ηγέτες διασφαλίζουν ότι οι επιχειρηματικές διαδικασίες (π.χ. Επιχειρηματικό μοντέλο) παρέχουν με συνέπεια το πρότυπο της επωνυμίας - αυτό που αντιπροσωπεύετε στο μυαλό των πελατών σας. το μόνο πράγμα που θέλετε οι πελάτες να συσχετίζουν μόνο με την επωνυμία σας. Οι ηγέτες διασφαλίζουν ότι ο οργανισμός είναι σωστά ευθυγραμμισμένος για να εκτελέσει τις στρατηγικές τους. ευθυγράμμιση: στρατηγική, επιχειρηματικό μοντέλο και άνθρωποι.

Ίσως η μεγαλύτερη ευθύνη των ηγετών, ειδικά σήμερα, είναι η διασφάλιση της οργανωτικής ευθυγράμμισης. Εκτός από την ευθυγράμμιση του επιχειρηματικού μοντέλου με τη στρατηγική, η ευθυγράμμιση των πιο κρίσιμων πόρων και περιουσιακών στοιχείων του οργανισμού: οι άνθρωποι. Έχω τα κατάλληλα άτομα (ταλέντο) με τις δεξιότητες, την ικανότητα και την επιθυμία να εκτελέσω τη στρατηγική του οργανισμού μου σε υψηλό επίπεδο; Μου αρέσει να σκέφτομαι την ευθυγράμμιση ανθρώπων ως μία από αυτές τις ομάδες σειρών που βλέπετε στα πανεπιστήμια του Ivy League και στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι κορυφαίες ομάδες μπορούν να πετύχουν ταχύτητες 14 μιλίων την ώρα. Αυτό είναι αρκετά γρήγορο! Η ευθυγράμμιση των ανθρώπων έχει να κάνει με τη διασφάλιση ότι οι σωστοί άνθρωποι βρίσκονται στο σκάφος και οι λάθος άνθρωποι έξω από το σκάφος, στις σωστές θέσεις, κατάλληλα εκπαιδευμένοι και προετοιμασμένοι να χρησιμοποιήσουν τα κουπιά τους, κατανοώντας το ρόλο τους, τον προορισμό και με την επιθυμία να κερδίσουν. Οι οργανισμοί σας έχουν αυτό το είδος ευθυγράμμισης ανθρώπων;

Εξετάστε αυτά τα αποτελέσματα από μια παγκόσμια μελέτη του 2019 από την PricewaterhouseCoopers σχετικά με την ευθυγράμμιση ανθρώπων:

ï�§ 39% Δεν μπορούν να δουν την αξία που δημιουργούν οι θέσεις εργασίας τους.

ï�§ 22% Τα δυνατά σημεία δεν αξιοποιούνται πλήρως.

ï�§ 66% Δεν συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία των οργανισμών τους.

ï�§ 53% Δεν είναι καν «κάπως» παρακινημένοι, παθιασμένοι ή ενθουσιασμένοι με τη δουλειά τους.

Επιτρέψτε μου να βάλω αυτά τα δεδομένα στο πλαίσιο μιας ομάδας μπέιζμπολ 9 παικτών:

ï�§ 4 παίκτες δεν καταλαβαίνουν τι να κάνουν ή γιατί.

ï�§ 8 παίκτες δεν βλέπουν σύνδεση με τη θέση τους και τη νίκη.

ï�§ 7 παίκτες δεν είναι ενθουσιώδεις με το να παίξουν ή να κερδίσουν.

Αν ήσασταν ο μάνατζερ αυτής της ομάδας μπέιζμπολ, ποιες είναι οι πιθανότητες να κερδίσετε ένα πρωτάθλημα; Ξεχάστε το πρωτάθλημα, ποιες είναι οι πιθανότητες να κερδίσετε ένα μόνο παιχνίδι;

Οι ηγέτες πληρώνονται για δύο πράγματα: το προβάδισμα και τα αποτελέσματα. Η δημοτικότητα δεν είναι ηγεσία, τα αποτελέσματα είναι. Οι μεγάλοι ηγέτες δεν επιδιώκουν να ευχαριστήσουν τους οπαδούς τους, αλλά μάλλον επιδιώκουν να οικοδομήσουν τη δική τους αξιοπιστία και να κερδίσουν εμπιστοσύνη και σεβασμό. Εμπιστοσύνη και σεβασμός εναντίον του να είσαι φίλος σου. Οι μεγαλύτεροι ηγέτες δεν είναι κήρυκες, είναι δράστες. Οι μεγάλοι ηγέτες οδηγούν από μπροστά, όχι από το πλάι. Οι μεγάλοι ηγέτες μεταδίδουν την ενέργειά τους στις ομάδες τους, καθορίζοντας τόσο την ταχύτητα όσο και τον ρυθμό. Οι μεγάλοι ηγέτες είναι συνεπείς και προβλέψιμοι - έτσι καθιερώθηκε η εμπιστοσύνη. Οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν από πού προέρχονται οι ηγέτες τους και πώς θα αντιδράσουν σε καταστάσεις. Οι σπουδαίοι ηγέτες βοηθούν τους ανθρώπους τους να πετύχουν ακούγοντάς τους, υποστηρίζοντάς τους και αφαιρώντας τα εμπόδια ώστε να μπορέσουν να επιτύχουν τους στόχους τους που θα κάνουν το όραμα του οργανισμού να γίνει πραγματικότητα. Οι μεγάλοι ηγέτες αναπτύσσουν την επόμενη γενιά ηγετών. Περιγράφει αυτό τους ηγέτες του οργανισμού σας; Αν όχι, τότε ποιο είναι το σχέδιό σας;

Σκεφτείτε τους ηγέτες ως σκηνοθέτες, όχι τους ερμηνευτές. Πόσο καλά προετοιμάζουν οι ηγέτες της οργάνωσής σας τις βάσεις για τη νίκη, τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον; Έχετε προετοιμάσει τους ηγέτες σας με τις δεξιότητες, την αυτοπεποίθηση και τα εργαλεία για να οδηγήσουν τον οργανισμό σας σε ένα άγνωστο μέλλον; Το μόνο πράγμα που γνωρίζουμε με βεβαιότητα για το μέλλον είναι ότι έρχεται γρηγορότερα, και ως αποτέλεσμα τα σύνολα δεξιοτήτων γίνονται πιο γρήγορα απαρχαιωμένα. Οι οργανισμοί πρέπει να βρίσκονται σε λειτουργία συνεχούς ανακατασκευής για τα σύνολα δεξιοτήτων των ηγετών τους. Σκεφτείτε το σαν να οδηγείτε 100 MPH με δυνατότητα ταυτόχρονης αλλαγής των παξιμαδιών.

Ίσως ο κ. Jack Welch, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της GE να το είπε καλύτερα: «Ελέγξτε τη μοίρα σας ή κάποιος άλλος θα το κάνει».

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Leadership: The Missing Piece of the Puzzle μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Παζλ.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir