3 κοινοί μύθοι για το Sudoku

[ad_1]

Το Sudoku (κυριολεκτικά σημαίνει «Άγαμος Αριθμός») είναι πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή παζλ που προσφέρουν ψυχαγωγία σε άτομα όλων των ηλικιών. Αν και μπορεί να σας μπερδέψει όταν προσπαθείτε να το λύσετε για πρώτη φορά, έχει έναν τρόπο να σας εθίσει σε αυτό και με τον καιρό θα σας κάνει να ξοδεύετε ώρες και ώρες παίζοντας το. Στην πραγματικότητα, κλέβει σιγά σιγά τα φώτα της δημοσιότητας από τα σταυρόλεξα με τα οποία όλοι μεγαλώσαμε.

Το όνομα του παζλ ακούγεται ξένο και μπορεί να είναι πηγή διαφορετικών παρανοήσεων. Έτσι, για αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε μερικούς από τους κοινούς μύθους που σχετίζονται με αυτό και θα ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα μια για πάντα.

Μύθος Νούμερο 1: Το Sudoku επινοήθηκε από τους Ιάπωνες.

Είναι γνωστό ότι αυτό το παζλ είναι δημοφιλές στην Ιαπωνία εδώ και 25 χρόνια από τότε που ο Nikoli, ένας τοπικός γίγαντας εκδόσεων παζλ, το παρουσίασε στους αναγνώστες της χώρας. Ωστόσο, οι Ιάπωνες δεν το επινόησαν. Το Sudoku έχει τις ρίζες του στη Δύση. Ένας Ελβετός μαθηματικός στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Leonhard Euler, πιστώνεται για την εφεύρεση της έννοιας της ύπαρξης τετράγωνου πλέγματος όπου τα σύμβολα τοποθετούνται στα τετράγωνα με τον περιορισμό να εμφανίζεται κάθε σύμβολο μόνο μία φορά σε κάθε γραμμή και στήλη. Αυτό ήταν γνωστό ως «Λατινικό τετράγωνο» και θεωρείται ο πατέρας του σύγχρονου παζλ Sudoku. Εκείνη την εποχή, δεν προοριζόταν για ψυχαγωγία, αλλά προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί για στατιστικούς και μαθηματικούς υπολογισμούς.

Διακόσια χρόνια αργότερα, ο Χάουαρντ Γκαρνς, ένας συνταξιούχος αρχιτέκτονας από την Ιντιάνα, πήρε την ιδέα των Latin Squares και δημιούργησε αυτό που ονόμασε το παζλ Number Place, το οποίο δημοσιεύτηκε το 1979 από τα περιοδικά Dell. Η δημιουργία του Garns βελτιώθηκε από τον Nikoli, έναν Ιάπωνα εκδότη παζλ, και έγινε το παζλ Sudoku που γνωρίζουμε σήμερα.

Μύθος Νο δύο: Το Sudoku απαιτεί προηγμένα μαθηματικά

Όταν οι άνθρωποι βλέπουν ένα παζλ Sudoku, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι τα Μαθηματικά. Νομίζω ότι είναι ασφαλές να πούμε ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού είτε φοβάται είτε μισεί τα Μαθηματικά και προσπάθησε σκληρά να τα αποφύγει στο σχολείο. Αυτός είναι ο λόγος που δίνεται από την πλειονότητα όσων είναι νέοι στο παζλ για το γιατί θα προτιμούσαν να μην το παίξουν. Το Sudoku δεν έχει καμία σχέση με τα μαθηματικά ή τη χρήση οποιασδήποτε μαθηματικής εξίσωσης. Μπορεί να δείτε τους αριθμούς 1 έως 9 να τοποθετούνται στα τετράγωνα και τα πλέγματα, αλλά οι αριθμοί δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το παζλ. Ο πατέρας του, τα λατινικά τετράγωνα, περιείχε λατινικά σύμβολα και όχι αριθμούς. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σύνολο 9 συμβόλων για να αντικαταστήσετε τους αριθμούς, π.χ. ιερογλυφικά, σχήματα, γράμματα, χρώματα κ.λπ.

Το μόνο που απαιτείται σε αυτό το παζλ είναι η λογική. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να διαφωνήσουν μαζί μου και να πουν ότι η λογική εμπίπτει στους τομείς των μαθηματικών, αλλά επιτρέψτε μου να διορθώσω και αυτήν την παρανόηση. Η λογική ουσιαστικά γέννησε τα μαθηματικά και όχι το αντίστροφο. Έτσι, είναι ασφαλές να πούμε ότι τα μαθηματικά δεν μπορούν να διεκδικήσουν το μονοπώλιο στη λογική, και στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο.

Μύθος Νούμερο τρία: Ένα παζλ Sudoku μπορεί να λυθεί χρησιμοποιώντας διαφορετικές λύσεις

Ένα σωστά κατασκευασμένο παζλ Sudoku μπορεί να έχει μόνο μία λύση. Αυτό είναι το πρότυπο και ο κανόνας που δεν μπορεί να παραβιαστεί. Καμία εξαίρεση. Μπορεί να ξύνετε το κεφάλι σας τώρα νομίζοντας ότι αυτό δεν είναι δυνατό, καθώς ίσως μπορέσατε να λύσετε ένα παζλ και να βρείτε μια διαφορετική λύση από αυτή που έδωσε ο δημιουργός του παζλ. Εάν συνέβη αυτό, τότε το παζλ που λύσατε δεν είχε κατασκευαστεί σωστά και ίσως θέλετε να βρείτε έναν άλλο εκδότη παζλ Sudoku για να σας παρέχει καλύτερους γρίφους.

Ωστόσο, είναι γεγονός ότι υπάρχουν περίπου 5 δισεκατομμύρια πιθανά παζλ Sudoku που χρησιμοποιούν διαφορετικά πλέγματα. Παραδόξως, υπάρχουν περισσότερες από έξι δισεκατομμύρια μεταθέσεις διαθέσιμες για σωστές απαντήσεις. Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι δεν θα ξεμείνετε από γρίφους για να λύσετε στη ζωή σας!

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το 3 κοινοί μύθοι για το Sudoku μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Παζλ.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir