Φτιάξτε το δικό σας κουκλόσπιτο στο σπίτι χωρίς απογοήτευση - 5 συμβουλές

[ad_1]

Το να φτιάξετε το δικό σας κουκλόσπιτο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας και να ενθαρρύνετε τη δική τους δημιουργικότητα. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να τους διδάξετε την αξία της επαναχρησιμοποίησης. Το να φτιάξεις το κουκλόσπιτο, όμως, μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν δεν είσαι σίγουρος πώς να το κάνεις.

Ακολουθούν 5 χρήσιμες συμβουλές για να φτιάξετε το δικό σας κουκλόσπιτο χωρίς την απογοήτευση.

1. Σχεδιάστε το κουκλόσπιτο σας

Οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε ευλογημένοι με την ικανότητα να το παίζουμε με το αυτί σε ένα μεγάλο έργο και να τα έχουμε όλα στη σωστή θέση. Θα πρέπει να έχετε μια καλή ιδέα τι θέλετε να είναι το τελικό προϊόν και πώς θα ταιριάζουν όλα μαζί. Μάθετε πού πρέπει να κόψετε, γιατί και σημειώστε ξεκάθαρα "αυτή την πλευρά προς τα πάνω" όπου χρειάζεται για να διατηρήσετε τον εαυτό σας προσανατολισμένο. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να κάνετε το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, μόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι ένα από τα κομμάτια δεν θα ταιριάζει επειδή ήταν ανάποδα!

Εάν το κάνετε wing, κρατήστε λεπτομερείς σημειώσεις για το τι κάνατε, ώστε να μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία όταν ο γείτονάς σας θέλει ένα για τα παιδιά του.

2. Συμμετάσχετε τα παιδιά σας

Εκτός κι αν το κουκλόσπιτο φτιάχνεται ως δώρο για ένα από τα παιδιά, είναι καλύτερο να το εμπλέξετε σε όλη τη διαδικασία. Η πράξη του να φτιάξεις κάτι από την αρχή, να το κατασκευάσεις και να το δεις να παίρνει μορφή είναι πολύ υγιές για ένα παιδί και ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθησή του. Αν και είναι δελεαστικό να πιστεύετε ότι θα ήταν πιο γρήγορο να το κάνετε μόνοι σας, να εμπλέξετε τα παιδιά σας και να απολαύσετε την εμπειρία, ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο χρειάζεται.

Να είστε ασφαλείς και να παρακολουθείτε το ψαλίδι και το μαχαίρι exacto ανά πάσα στιγμή!

3. Κάντε το ανθεκτικό

Τα κουκλόσπιτα είναι φτιαγμένα για παιχνίδι, γι' αυτό εστιάστε στο να τα κάνετε ανθεκτικά. Μπορείτε επίσης να το κάνετε φανταχτερό, αν θέλετε εσείς και τα παιδιά σας, αλλά το ανθεκτικό πρέπει να προηγείται. Θα διασκεδάσουν πολύ περισσότερο με ένα κουκλόσπιτο που διαρκεί χρόνια, παρά με ένα που καταρρέει μετά από μερικές συνεδρίες παιχνιδιού.

Το χαρτόνι είναι ένα βολικό και φθηνό δομικό υλικό, αλλά δεν είναι γνωστό ότι είναι ανθεκτικό. Οι άκρες του χαρτονιού είναι επικίνδυνα σημεία, καθώς τα νεαρά χέρια μπορεί να φτάνουν πάνω από έναν τοίχο σε ένα κουκλόσπιτο. Μπορείτε να ενισχύσετε τις άκρες με υπολείμματα ξύλου από οποιαδήποτε άλλα έργα που μπορεί να έχετε προχωρήσει για να δημιουργήσετε μια άκρη που θα αντέξει σε κατάχρηση.

4. Χρησιμοποιήστε αυτό που έχετε

Είναι δελεαστικό να πάτε στο κατάστημα χειροτεχνίας και να αγοράσετε όλα όσα χρειάζεστε για ένα καινούργιο κουκλόσπιτο. Αλλά στέλνει ένα καλύτερο μήνυμα στα παιδιά σας, και είναι φθηνότερο, να χρησιμοποιούν υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι.

Ένας άδειος σωλήνας χαρτοπετσέτας, για παράδειγμα, μπορεί να γίνει μια καρέκλα τραπεζαρίας ή μια βαμμένη στήλη. Να είστε έτοιμοι να μάθετε από την εμπειρία τι λειτουργεί και τι όχι. Για παράδειγμα, τα παλιά μπαστούνια από φρυγανιές μπορεί να λειτουργήσουν ως επιφάνεια και πόδια ενός τραπεζιού τραπεζαρίας ή ως τα πλαϊνά ενός καροτσιού. Αλλά τα μπαστούνια χειροτεχνίας είναι αρκετά φθηνά και πολύ πιο ανθεκτικά.

5. Αποδεχτείτε αυτό που έρχεται

Οι πιθανότητες είναι καλές κάτι να μην πάει σύμφωνα με το σχέδιο. Αντί να θυμώνετε γι' αυτό, απλώς αποδεχτείτε το ως κάτι νέο στο σχέδιο και συνεχίστε όσο καλύτερα μπορείτε. Εάν το παράθυρο δεν είναι ακριβώς εκεί που το θέλατε, η θέα είναι μάλλον καλύτερη από τη νέα τοποθεσία ούτως ή άλλως.

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Φτιάξτε το δικό σας κουκλόσπιτο στο σπίτι χωρίς απογοήτευση - 5 συμβουλές μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Κούκλες.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir