Τύποι παζλ

[ad_1]

Τι είναι ένα παζλ;

Συχνά ο ορισμός είναι: "Ένα παζλ είναι ένα πρόβλημα ή ένα αίνιγμα που προκαλεί την εφευρετικότητα." Σε έναν βασικό τύπο παζλ συνδυάζετε αντικείμενα με λογικό τρόπο για να βρείτε κάποιο σχήμα, εικόνα ή λύση.

Τα παιχνίδια παζλ δεν φαίνεται να γερνούν ποτέ, ειδικά σήμερα με υπολογιστές, WWW και διαδικτυακά παιχνίδια. Τα περισσότερα παιχνίδια παζλ είναι βασικά στα γραφικά, αλλά είναι πολύ εθιστικά, μερικές φορές αφήνοντάς σας να παίζετε για ώρες.

Υπάρχουν πολλά είδη παζλ. Μερικά από αυτά είναι πολύ δημοφιλή και άλλα όχι. Τα παζλ που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τώρα μπορούν να χωριστούν σε πολλές κύριες κατηγορίες.

Παζλ είναι ένα πολύ γνωστό και δημοφιλές είδος παζλ. Ένα παζλ είναι ένα παζλ που απαιτεί τη συναρμολόγηση πολλών μικρών κομματιών και κάθε κομμάτι έχει ένα μικρό μέρος μιας εικόνας πάνω του. Όταν όλα τα κομμάτια είναι ολοκληρωμένα, ένα παζλ παράγει μια πλήρη εικόνα. Υπάρχουν δισδιάστατα, τρισδιάστατα (το Puzz-3D είναι το εμπορικό σήμα των τρισδιάστατων παζλ) και πρόσφατα εμφανίστηκαν διαδικτυακά παζλ.

Παζλ λέξεων όπως τα σταυρόλεξα και τα αναγράμματα είναι τα πιο δημοφιλή είδη. Το σταυρόλεξο είναι ένα παζλ λέξεων που έχει τη μορφή τετράγωνου ή ορθογώνιου πλέγματος από ασπρόμαυρα τετράγωνα. Ο στόχος είναι να γεμίσετε τα λευκά τετράγωνα με γράμματα, σχηματίζοντας λέξεις λύνοντας κάποιο είδος ερώτησης ή ενδείξεων που οδηγούν στις απαντήσεις. Τα μαύρα τετράγωνα χρησιμοποιούνται για τον διαχωρισμό των λέξεων ή των φράσεων. Το Anagram είναι ένας τύπος παζλ παιχνιδιού λέξεων και με την αναδιάταξη των γραμμάτων μιας λέξης ή φράσης, δημιουργείτε μια νέα λέξη ή φράση χρησιμοποιώντας όλα τα αρχικά γράμματα μόνο μία φορά.

Λογικοί γρίφοι περιλαμβάνει πολλούς διαφορετικούς τύπους παζλ. Τα λογικά παζλ βασίζονται σε μαθηματικά, όπως το γνωστό και δημοφιλές παζλ, το Sudoku. Εκτός από το Sudoku, άλλα παζλ τοποθέτησης αριθμών που βασίζονται στη λογική περιλαμβάνουν Nonograms (ή Pixel Puzzles), Kakuro, Impossible Puzzle και The Tower of Hanoi.

Συνδυαστικοί γρίφοι είναι μια ποικιλία μηχανικών παζλ που αποτελούνται από έναν αριθμό κομματιών που μπορούν να μετατραπούν σε διαφορετικούς συνδυασμούς από μια ομάδα λειτουργιών. Τα πιο διάσημα από αυτά τα παζλ είναι ο αρχικός κύβος του Ρούμπικ και το παζλ Tangram, όπου ο στόχος είναι να σχηματιστεί ένα συγκεκριμένο σχήμα και με τα επτά κομμάτια.

Παζλ για πλακάκια είναι παζλ που περιλαμβάνουν προβλήματα δισδιάστατης συσκευασίας όπου ένας αριθμός επίπεδων σχημάτων πρέπει να συναρμολογηθεί σε μεγαλύτερο σχήμα χωρίς επικαλύψεις. Σε ορισμένους γρίφους με πλακάκια πρέπει πρώτα να ανατέμνετε ένα δεδομένο σχήμα και, στη συνέχεια, να αναδιατάξετε τα κομμάτια σε άλλο σχήμα ή να ανατέμνετε ένα δεδομένο σχήμα ενώ πληρείτε ορισμένες προϋποθέσεις. Οι τύποι παζλ για πλακάκια περιλαμβάνουν το παζλ Conway, το Domino tiling και το Puzz-3D.

Κατασκευαστικά παζλ λύνονται συναρμολογώντας οποιοδήποτε παζλ από ένα δεδομένο σύνολο κομματιών με συγκεκριμένο τρόπο. Αυτή η κύρια κατηγορία περιλαμβάνει οποιοδήποτε από τα παζλ με ραβδιά, πολλά παζλ με πλακάκια, καθώς και μερικά μηχανικά παζλ. Στα διαδικτυακά παιχνίδια, αντιπροσωπευτικά παζλ αυτού του τύπου είναι τα Bridge Builder, The Incredible Machine και Pipe Dream.

Παζλ μεταφοράς είναι παζλ στα οποία ο παίκτης σπρώχνει κουτιά και προσπαθεί να πετύχει τον στόχο του παιχνιδιού. Ο πιο δημοφιλής εκπρόσωπος αυτού του τύπου παζλ είναι το παζλ Sokoban. Άλλα παραδείγματα αυτού του τύπου παζλ είναι τα παζλ με κύβους και τα συρόμενα παζλ.

Παζλ εικόνων είναι δημοφιλείς στα παιδιά και περιλαμβάνουν το Connect-the-Dots και το Spot the Difference όπου δύο εκδόσεις μιας εικόνας εμφανίζονται δίπλα-δίπλα και πρέπει να εντοπίσετε τη διαφορά.

Συρόμενα παζλ λύνονται με ολίσθηση των μπλοκ χωρίς να σηκώνετε κανένα από τα κομμάτια από τη σανίδα. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με το N-puzzle (ή το Fifteen puzzle), όπου σύρετε επίπεδα κομμάτια κατά μήκος μιας σανίδας για να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη τελική διαμόρφωση.

Παζλ περιήγησης είναι παζλ όπου οι παίκτες κάνουν ένα ταξίδι γύρω από κάποιο είδος ταμπλό παιχνιδιού. Τα πιο δημοφιλή τουριστικά παζλ είναι τα Knight's Tour, Mazes (ή λαβύρινθοι), Mizmazes και Logic λαβύρινθοι.

Μηχανικά παζλ περιλαμβάνουν τον Κύβο του Ρούμπικ, παζλ αποσυναρμολόγησης, συμπλεκόμενα παζλ και αδύνατα αντικείμενα (όπως το πλοίο σε ένα μπουκάλι).

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Τύποι παζλ μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Παζλ.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir