Τι κάνει έναν κινητήρα Lamborghini τόσο ξεχωριστό;

[ad_1]

Μέχρι στιγμής, έχουμε δει πολλά φοβερά αυτοκίνητα. Ωστόσο, υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο στις Lamborghini. Μερικά από τα εξέχοντα χαρακτηριστικά του οχήματος περιλαμβάνουν κάθετα ανοιγόμενες πόρτες. Επιπλέον, το αυτοκίνητο προσφέρει πολλά καινοτόμα χαρακτηριστικά που προσελκύουν τα βλέμματα πολλών αγοραστών. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του οχήματος είναι ο κινητήρας. Ας μάθουμε τι κάνει αυτόν τον κινητήρα διαφορετικό από εκείνους άλλων οχημάτων.

Μια σύντομη ιστορία της Lamborghini

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η πρώτη Lamborghini δεν είχε κινητήρα. Ο Ferruccio, ο Ιταλός βιομήχανος, δούλεψε στο 350GTV και το έφτιαξε σε μόλις 4 μήνες. Στην πραγματικότητα, ήθελε να λανσάρει το όχημα και να το παρουσιάσει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τορίνο το 1963. Και τα καλά νέα είναι ότι το όχημα έλαβε θετική ανταπόκριση από το κοινό.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ο κινητήρας της Lamborghini είναι τόσο ιδιαίτερος. Το θέμα είναι ότι οι κινητήρες Lamborghini συνοδεύονται από τους κορυφαίας ποιότητας κινητήρες εσωτερικής καύσης του σήμερα. Και η εταιρεία εξακολουθεί να προσπαθεί να κάνει περαιτέρω βελτιώσεις.

Η εταιρεία άλλαξε ιδιοκτήτες πολλές φορές. Το 1993, η μάρκα παρουσίασε τους κινητήρες οχιάς. Είναι ατμοσφαιρικοί κινητήρες υψηλής απόδοσης. Η Lamborghini ανακατασκεύασε το αρχικό μπλοκ από χυτοσίδηρο με κεφαλές από κράμα αλουμινίου.

Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο αυτοί οι κινητήρες είναι πολύ διαφορετικοί και ιδιαίτεροι. Με τα χρόνια, η βιομηχανία υπεραυτοκίνητων σημείωσε μεγάλη πρόοδο. Ο κανονικός κινητήρας αυτών των υπεραυτοκινήτων συνοδεύεται από υπερσυμπιεστή. Ο ρόλος αυτών των στοιχείων είναι να αυξάνουν την ταχύτητα του οχήματος.

Βασικά, οι κινητήρες Lamborghini είναι ατμοσφαιρικοί κινητήρες, πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργούν χωρίς την επαγωγή δύναμης από υπερσυμπιεστές. Εξάλλου, η πρόσληψη οξυγόνου βασίζεται στην ατμοσφαιρική πίεση, η οποία είναι ένα έξυπνο κατόρθωμα στον κόσμο της μηχανικής, της φυσικής και της μηχανικής.

Κληρονομιά

Το 2008, ο Valentino Balboni, επικεφαλής δοκιμών της Lamborghini έλαβε τα κλειδιά ενός κλασικού Countach του 1986 τη στιγμή της συνταξιοδότησής του. Υπηρέτησε την εταιρεία για 40 χρόνια και προήχθη στη θέση του επικεφαλής δοκιμών. Το Countach ήρθε με έναν πολύ ιδιαίτερο κινητήρα 5000 Quattrovalvole. Είχε 4 κυλίνδρους σε κάθε βαλβίδα. Από την άλλη, ο κινητήρας V-12 προσέφερε μόνο 455 ίππους, κάτι που τον έκανε να μοιάζει με αυτοκίνητο-παιχνίδι.

Για τον Balboni και άλλους οδηγούς της Lamborghini, δεν ήταν μόνο τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου που το έκαναν τόσο αξέχαστο. Η οδηγική εμπειρία και η ευτυχία που έφερε ήταν κάτι που του αρέσει περισσότερο. Σύμφωνα με τον Balboni, ο Countach «χορεύει όλη την ώρα». Και μπορούμε να πούμε ότι είναι η καλύτερη περιγραφή του οχήματος. Η Lamborghini είναι ένα έργο ιστορίας, τέχνης, μηχανικής, τεχνολογίας και επιστήμης. Έτσι, αυτό είναι ένα πακέτο all-in-one για όσους αγαπούν την οδήγηση ισχυρών αυτοκινήτων.

Αυτά είναι λοιπόν μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον κινητήρα της Lamborghini τόσο ξεχωριστό. Ας ελπίσουμε ότι τώρα είστε καλύτερα εξοικειωμένοι με τους κινητήρες αυτών των οχημάτων.

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Τι κάνει έναν κινητήρα Lamborghini τόσο ξεχωριστό; μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Αυτοκινητάκια.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir