Τα ζώα αγαπούν καλύτερα από τους ανθρώπους

[ad_1]

Ακόμη και μετά από όλα τα χρόνια εξέλιξης, ένα πράγμα παραμένει αληθινό: τα ζώα αγαπούν καλύτερα από τους ανθρώπους. Νομίζουμε ότι είμαστε στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας. Ωστόσο, το ζωικό βασίλειο εξακολουθεί να μας ξεπερνά από πολλές απόψεις. Αυτά τα υπέροχα πλάσματα που πολλοί από εμάς δεν εκτιμούμε αρκετά μπορούν να μας διδάξουν τόσα πολλά.

Μπορεί ένα ζώο να αγαπά πραγματικά καλύτερα από έναν άνθρωπο; Τι γίνεται με τον τρόπο που ενεργεί ο σκύλος, η γάτα ή άλλο κατοικίδιο ζώο σας; Έχουν τα ζώα την ικανότητα να νιώθουν, να μας νοιάζονται και να έχουν συναισθήματα;

Όχι μόνο τα ζώα μας αγαπούν, αλλά έχουν την ικανότητα να έχουν συναισθήματα και επίσης να εκφράζουν τη στοργή τους ο ένας για τον άλλον. Αν και μπορεί να το μεταφέρουν με διαφορετικούς τρόπους, η πτυχή της αγάπης είναι αρκετά προφανής όταν τους ρίξετε μια ματιά. Ο δεσμός που δημιουργούν δείχνει ότι μπορούν να βιώσουν πολλά από τα ίδια συναισθήματα που βιώνουν οι άνθρωποι.

Αλλά τόσοι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να είναι σκληροί και αναίσθητοι απέναντι στα ζώα και καταστρέφουν άπληστα τη ζωή ή τον βιότοπό τους. Ωστόσο, τα περισσότερα άγρια ​​ζώα συνήθως θα μας αφήσουν ήσυχους. Δεν είμαι μισητής των ανθρώπων, αλλά περιττό να πω ότι συχνά προτιμώ την παρέα με ζώα. Και για μένα, είναι κρίμα που οι άνθρωποι δεν συμπεριφέρονται περισσότερο σαν αυτούς.

«Υπάρχουν πιο επικίνδυνοι άνθρωποι στη γη από τα επικίνδυνα ζώα». - Άντονι Ντάγκλας Ουίλιαμς

Τα ζώα αγαπούν καλύτερα

Τα ζώα σας αγαπούν άνευ όρων ό,τι κι αν γίνει. σίγουρα όταν πρόκειται για τα κατοικίδιά μας! Ανεξάρτητα από το πώς μπορεί να αισθάνεστε αυτή τη στιγμή, το ζώο σας είναι πάντα εκεί για εσάς. Ανεξάρτητα από τη φυσική σας εμφάνιση ή τη διάθεσή σας, είναι και θα σας αγαπούν πάντα.

Έτσι, τα ζώα συχνά νοιάζονται περισσότερο από τους ανθρώπους. Έχουν περισσότερη προσωπικότητα, ακεραιότητα, ενσυναίσθηση και πίστη από τους περισσότερους ανθρώπους που γνωρίζω. Και αυτό ακριβώς είναι η οικογένεια, έτσι δεν είναι; Τα κατοικίδια μας δεν έχουν απληστία, καμία κακία, απλά αγαπούν να προσφέρουν. Και μετά τα λέμε ζώα.

Και ναι, για μένα είναι απλά πιο άνετο να βρίσκομαι κοντά σε ζώα παρά με ανθρώπους. Επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω αυτό: "Πόσα άτομα στη ζωή σας σας έκαναν να νιώσετε απογοήτευση και προδοσία; Μπορώ να θυμηθώ τόσα πολλά, αλλά σπάνια ένιωθα έτσι με ένα ζώο. Έτσι, τα ζώα σας αγαπούν με πιο αληθινό τρόπο.

«Αν το να έχεις ψυχή σημαίνει να μπορείς να νιώθεις αγάπη, πίστη και ευγνωμοσύνη, τότε τα ζώα είναι καλύτερα από πολλούς ανθρώπους». - Τζέιμς Χ.

Μάθετε τη ζωή από τα ζώα

Ένα από τα πράγματα που μου αρέσουν περισσότερο στα ζώα είναι πόσα μαθαίνω για τη ζωή από αυτά καθημερινά. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις απολύτως τα πάντα για ένα μεμονωμένο πλάσμα στη γη. Τα ζώα έχουν άπειρες και αμέτρητες ιδιότητες. Είναι ένα ατελείωτο αλλά απολαυστικό θαύμα της φύσης. Από την άλλη πλευρά, δυστυχώς, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για μερικούς ανθρώπους που θέλετε, λίγο λιγότερο από λίγα λεπτά.

Από μικρή ηλικία αγαπώ και σέβομαι τα ζώα. Ποτέ δεν είναι απατεώνες, ανειλικρινείς, πονηροί, χειριστικοί ή άτακτοι, εκτός αν προκαλούνται αυστηρά ή στην άγρια ​​φύση. Τα ζώα αγαπούν και πολύ συχνά συγχωρούν τους ανθρώπους για ανείπωτη μεταχείριση. Εξάλλου, δεν θα άρχιζαν ποτέ να κυνηγούν ανθρώπους απλώς για διασκέδαση, ωστόσο πολλά άτομα πιστεύουν ότι είναι ένα άθλημα. Είναι αρρωστημένο!

Και τα ζώα έχουν απίστευτη διαίσθηση. Μπορούν να αισθανθούν τα πάντα για εσάς, από την ασθένεια μέχρι τη συναισθηματική σας κατάσταση και όταν δεν δίνετε προσοχή. Τα σκυλιά ξέρουν ακόμη και πότε τους λες ψέματα. Έτσι, δεν είναι περίεργο που αυτά τα απίστευτα πλάσματα θεωρούνται οι καλύτεροι φίλοι μας τα τελευταία δέκα χιλιάδες χρόνια.

Ο Δεσμός της Αιώνιας Αγάπης

Ο δεσμός που δημιουργείτε με τα ζώα είναι άθραυστος, κάτι που συχνά δεν συμβαίνει με τους ανθρώπους. Όσο περισσότερο χρόνο περνάτε με ένα ζώο, τόσο περισσότερη σύνδεση δημιουργείται και αυτός ο σύνδεσμος μεγαλώνει με τον καιρό. Και αυτός ο δεσμός που μοιράζεστε γίνεται τόσο ικανοποιητικός και σας δείχνει ότι τα ζώα αγαπούν καλύτερα από τους ανθρώπους.

Η άνευ όρων στοργή που βιώνεις αξίζει τον κόπο καθώς κατανοείς την προσωπικότητα, τα συναισθήματα, τις πράξεις, την επιθυμία και τα κίνητρα του ζώου. Μπορείτε ακόμη να αισθανθείτε αν είναι λυπημένοι, χαρούμενοι, θυμωμένοι ή ενοχλημένοι. Εάν έχετε ένα κατοικίδιο, ξέρετε ότι οι δεσμοί που δημιουργείτε μαζί του είναι οι πιο αξέχαστοι.

Η εμπιστοσύνη μου στα ζώα και η αγάπη μου για αυτά με βοηθά συχνά στις αλληλεπιδράσεις μου με τους ανθρώπους. Είναι καθήκον μου ως φιλόζωος να τιμήσω την άφθαρτη στοργή τους και να τους εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου. Είναι ένα σημαντικό μέρος του κόσμου και δεν είναι φτιαγμένα μόνο για την ευχαρίστησή μας.

Ζώα και Άνθρωποι

Τα ζώα αξίζουν τον σεβασμό και τον θαυμασμό μας. Είναι μια φιλήσυχη παρέα, δεν μιλάνε ασταμάτητα, ούτε προσφέρουν ανεπιθύμητες συμβουλές ή ακόμα χειρότερα, πείτε μας τι να κάνουμε. Εξάλλου, δεν χρειάζεται ξαφνικά να στείλουν μήνυμα σε κάποιον ή να λάβουν κλήση ενώ είστε έξω μαζί.

Και αυτά τα υπέροχα πλάσματα μας φέρνουν παρηγοριά σε δυστυχείς περιόδους στη ζωή μας. Δεν έχει σημασία αν περνάτε δύσκολες περιόδους ή βιώνετε στρεσογόνες στιγμές. Ξέρεις ότι σου φέρνουν πάντα χαρά ή χαμόγελο. Απλά γνωρίζοντας ότι τα ζώα σας αγαπούν και είναι πάντα εκεί για να σας καλωσορίσουν όταν επιστρέφετε στο σπίτι, κάνοντας τη ζωή πολύ πιο εύκολη και πιο χαρούμενη.

Εξάλλου, δεν είμαι ο μόνος που βαθμολογώ τα ζώα έναντι των ανθρώπων, ειδικά όταν πρόκειται να δείξω συμπόνια και να τα σώσω. Μια μελέτη δείχνει ότι οι άνθρωποι αισθάνονται περισσότερη ενσυναίσθηση για ένα πληγωμένο ζώο ή ένα εγκαταλελειμμένο κουτάβι παρά για έναν ενήλικο άνθρωπο. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε έτοιμοι να νοιαζόμαστε περισσότερο για τα ζώα και τα βρέφη και θέλουμε να παρέμβουμε.

Τα ζώα αγαπούν περισσότερο από όσο σας αξίζει

"Είμαι υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων όπως και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτός είναι ο τρόπος ενός ολόκληρου ανθρώπου". - Αβραάμ Λίνκολν

Ένα από τα καλύτερα συναισθήματα που ξέρεις, αν έχεις ζώο, είναι όταν γυρνάς σπίτι. Δεν έχει σημασία αν έφυγες για δεκαπέντε λεπτά. Το κατοικίδιό σας είναι απλά ενθουσιασμένο που σας βλέπει σπίτι. Τα ζώα σας πάντα σας περιμένουν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κόσμος τους περιστρέφεται γύρω από εσάς, αλλά ο κόσμος σας δεν θα ήταν ο ίδιος χωρίς την αγάπη τους.

Και έτσι, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι τα ζώα αγαπούν και κάνουν τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους και υγιείς. Το να ξέρεις ότι είναι πάντα δίπλα σου στις καλές και τις κακές στιγμές σημαίνει τόσα πολλά, έτσι δεν είναι;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι τα ζώα αγαπούν καλύτερα από τους ανθρώπους. Εσύ και εγώ μπορούμε να μάθουμε τόσα πολλά από αυτούς. Ωστόσο, η άνευ όρων αγάπη τους είναι κάτι που μπορούμε μόνο να προσπαθήσουμε να ανταγωνιστούμε και να μιμηθούμε. Έτσι, να είστε πάντα ευγενικοί με τα ζώα γιατί σας αγαπούν περισσότερο από όσο σας αξίζει και περισσότερο από όσο θα κάνουν ποτέ οι άνθρωποι.

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Τα ζώα αγαπούν καλύτερα από τους ανθρώπους μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Παιχνίδι Ζώα.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir