Τα αποτελέσματα της εργασίας σε παζλ στον εγκέφαλό σας

[ad_1]

Τα παζλ λέγεται ότι βοηθούν στην αύξηση της πνευματικής μας δύναμης καθώς και στη συγκέντρωση, τη μνήμη και την ευκρίνεια. Τείνουμε να γινόμαστε πιο προσεκτικοί και πιο υγιείς ενώ παίζουμε με παζλ. Γνωρίζετε τον λόγο πίσω από αυτό; Έχει να κάνει με τον ανθρώπινο εγκέφαλο που χωρίζεται σε δύο ξεχωριστά μέρη που ονομάζονται αριστερός και δεξιός εγκέφαλος, οι οποίοι ασχολούνται με γραμμικές λειτουργίες ή εργασίες και ολιστικές ή συναισθηματικές και δημιουργικές εργασίες. Εάν και όταν είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε τη δύναμη και των δύο τμημάτων του εγκεφάλου, έχουμε φανταστικά αποτελέσματα και τα παζλ μας βοηθούν να το κάνουμε αυτό.

Όταν εργάζεστε για να συνθέσετε το παζλ, χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα και τα δύο μέρη του εγκεφάλου. Ο αριστερός εγκέφαλος χρησιμοποιείται για να ασχολείται και να σκέφτεται λογικά, διαδοχικά και να αντιμετωπίζει σύμβολα κ.λπ. ενώ ο δεξιός εγκέφαλος σκέφτεται περισσότερο με συναισθήματα, διαίσθηση και έννοιες.

Κατά την εργασία σε παζλ, έχει μελετηθεί ότι υπάρχει συνεχής δραστηριότητα στον εγκέφαλο που περιλαμβάνει όλα τα κύτταρα και τα μέρη του εγκεφάλου. Αυτή η έντονη δραστηριότητα λειτουργεί για να εξασκήσει τα εγκεφαλικά κύτταρα και έτσι να τα ενεργοποιήσει και να αυξήσει επίσης την αποτελεσματικότητα και την ικανότητά τους.

Υπήρξαν αρκετές μελέτες όπως η Μελέτη MacArthur, η οποία διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που είχαν συνηθίσει να κάνουν παζλ καθώς και σταυρολεξία και ήταν πλήρως ενεργοί είχαν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και επίσης λιγότερες πιθανότητες να πέσουν θύματα του Αλτσχάιμερ, μνήμη απώλεια, άνοια και άλλα προβλήματα ηλικίας.

Ο εγκέφαλος παράγει μια χημική ουσία γνωστή ως ντοπαμίνη που είναι κυρίως υπεύθυνη για τη μάθηση και τη μνήμη. Η παραγωγή αυτής της χημικής ουσίας αυξάνεται στον εγκέφαλο τη στιγμή που ασχολείται με την επίλυση του παζλ.

Τα παζλ όχι μόνο ενισχύουν τη δημιουργικότητά μας και διευρύνουν την ικανότητα σκέψης μας. αυξάνει επίσης τη συγκέντρωση, την εστίαση και την οπτικοποίηση μας. Η οπτικοποίηση είναι αυτό που μας βοηθά να προχωρήσουμε και να δημιουργήσουμε τη φυσική λύση για την πνευματική δραστηριότητα πάντα προηγείται της σωματικής δραστηριότητας. Χρησιμοποιώντας τη δύναμη της οπτικοποίησης, μπορείτε να βάλετε το μυαλό σας να πετύχετε οτιδήποτε επιθυμείτε και να πετύχετε την ευτυχία στη ζωή.

Η εργασία σε παζλ και η εστίαση στην ίδια εικόνα για μεγαλύτερες περιόδους μπορεί στην πραγματικότητα να αποδειχθεί περισσότερο σαν διαλογισμός και να προκαλέσει μια ορισμένη ηρεμία και γαλήνη στο μυαλό. Το μυαλό θα εστιάζεται τώρα μόνο στην οπτικοποίηση της εικόνας μπροστά και θα συγκεντρώνεται μόνο σε αυτό, αποκλείοντας οτιδήποτε άλλο γύρω του. Έτσι φτάνει σε ένα διαλογιστικό και ειρηνικό στάδιο όπου δεν συμβαίνουν άλλες σκέψεις που να διαταράσσουν την ηρεμία του.

Το να κάνετε παζλ σας κρατά πνευματικά ενεργούς και νέους. Θα διαπιστώσετε ότι με αυξανόμενη διαύγεια σκέψης και μυαλού, αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε τα πράγματα καθαρά και αποκτάτε νέες γνώσεις για τις καταστάσεις και τα προβλήματά σας. Σας βοηθά περαιτέρω να καθαρίσετε την ακαταστασία στο μυαλό σας και να έχετε μια λαμπερή διάνοια. Συνεχίστε να κάνετε παζλ καθημερινά και συνεχίστε να γίνεστε νεότεροι μέρα με τη μέρα.

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Τα αποτελέσματα της εργασίας σε παζλ στον εγκέφαλό σας μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Παζλ.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir