Συμβουλές αντικατάστασης συμπλέκτη αυτοκινήτου - Πρέπει και να μην πρέπει

[ad_1]

Έχοντας περάσει αρκετά χρόνια σε τεχνική υποστήριξη σε μια εταιρεία που πουλά χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων, έχω μιλήσει με πολλούς πελάτες που έκαναν λάθη στην εγκατάσταση του συμπλέκτη που τους κόστισαν ακριβά από άποψη χρόνου, χρημάτων και απογοήτευσης. Αυτές οι συμβουλές βασίζονται στην εμπειρία μου με αυτό που συχνά παραβλέπεται από έναν αρχάριο που τοποθετεί έναν νέο συμπλέκτη. Αυτό το άρθρο ΔΕΝ υποκαθιστά ένα καλό εγχειρίδιο επισκευής αυτοκινήτου που είναι συγκεκριμένο για το όχημα στο οποίο εργάζεστε! Εάν κάποια από αυτές τις συμβουλές έρχεται σε αντίθεση με τις πληροφορίες στο εγχειρίδιο σέρβις, ακολουθήστε το εγχειρίδιο σέρβις.

Συμβουλή # 1: Λίπανση σε όλα τα σωστά σημεία (και σε κανένα από τα λάθος σημεία!) - Τοποθετήστε μια ελαφριά στρώση γράσου στην άκρη πιλότου του άξονα εισόδου και στο κολάρο που ολισθαίνει το ρουλεμάν απελευθέρωσης. Σκουπίστε μια ΠΟΛΥ ελαφριά στρώση λαδιού στις σφήνες του άξονα εισόδου για να αποφύγετε τη σκουριά. Προσέξτε να ΜΗΝ κολλήσει γράσο στο σφόνδυλο, στο δίσκο του συμπλέκτη ή στην πλάκα πίεσης.

Συμβουλή # 2: Βάλτε το σφόνδυλο να βγει ξανά στην επιφάνεια, ανεξάρτητα από το πόσο καλός φαίνεται. Κοστίζει μόνο λίγα δολάρια και ο κίνδυνος να χρειαστεί να αφαιρέσετε ξανά το κιβώτιο ταχυτήτων λόγω ενός συμπλέκτη που φλυαρεί δεν αξίζει τα χρήματα που μπορεί να εξοικονομήσετε.

Συμβουλή # 3: Αντικαταστήστε το ρουλεμάν πιλότου ή το δακτύλιο. Εάν δεν διαθέτετε ειδικό εργαλείο εξολκέα ρουλεμάν πιλότου, ορισμένα εγχειρίδια σέρβις σας καθοδηγούν να αφαιρέσετε το παλιό ρουλεμάν γεμίζοντας την κοιλότητα πίσω από το ρουλεμάν με γράσο και χρησιμοποιώντας έναν ξύλινο πείρο ή παλιό άξονα εισόδου για να διώξετε το παλιό. Έχω διαπιστώσει ότι αντί για γράσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζύμη παιχνιδιού, ανόητο στόκο ή ακόμα και λίγο παλιό ψωμί, με ίσα ή καλύτερα αποτελέσματα και πολύ λιγότερο χάος!

Συμβουλή # 4: Μην πιέζετε τίποτα! Εάν το κιβώτιο ταχυτήτων δεν γλιστρήσει μέχρι το πίσω μέρος του κουδουνιού, μην τραβήξετε το κιβώτιο ταχυτήτων μέχρι το κουδούνι σφίγγοντας τα μπουλόνια του κιβωτίου ταχυτήτων στο κουδούνι. Δεν μπορώ να σας πω πόσα σπασμένα αυτιά στερέωσης και κατεστραμμένα ρουλεμάν πιλότου έχω δει! Εάν το κιβώτιο ταχυτήτων δεν γλιστρήσει μέχρι τέρμα στο κουδούνι, τότε ο δίσκος του συμπλέκτη δεν είναι ευθυγραμμισμένος ή ο άξονας εισόδου δεν μπαίνει στο ρουλεμάν πιλότου επειδή το κιβώτιο ταχυτήτων είναι υπό γωνία. Δοκιμάστε το εξής: Εγκαταστήστε ή επανατοποθετήστε τη σύνδεση του συμπλέκτη και, στη συνέχεια, ζητήστε από έναν βοηθό να πιέσει ελαφρά το πεντάλ του συμπλέκτη ενώ κουνάτε το κιβώτιο ταχυτήτων γύρω-γύρω για να το ευθυγραμμίσετε. Όταν απελευθερωθεί ο δίσκος του συμπλέκτη, θα κινηθεί έτσι ώστε να ευθυγραμμιστεί το κιβώτιο ταχυτήτων με το ρουλεμάν πιλότου. Πάλεψα με ένα κιβώτιο ταχυτήτων για μια ώρα πριν το σκεφτώ αυτό, και μετά χρειάστηκαν περίπου πέντε δευτερόλεπτα μόλις πάτησα βοηθητικό πάτημα στο πεντάλ του συμπλέκτη!

Πριν ξεκινήσετε την πρώτη σας αντικατάσταση συμπλέκτη, συνιστώ ανεπιφύλακτα να διαβάσετε την πλήρη διαδικασία σε ένα εγχειρίδιο επισκευής ή σε εγχειρίδιο εργοστασιακών σέρβις. Ακόμα κι αν είστε έμπειρος βετεράνος, δεν βλάπτει να ρίξετε μια ματιά σε ένα εγχειρίδιο σέρβις εάν αντικαθιστάτε έναν συμπλέκτη σε ένα όχημα που δεν είστε εξοικειωμένοι.

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Συμβουλές αντικατάστασης συμπλέκτη αυτοκινήτου - Πρέπει και να μην πρέπει μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Παίξτε Ζύμη.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir