Σπιτικά παιχνίδια

[ad_1]

Πόσο συχνά έχετε δει αυτό να συμβαίνει στις γιορτές; Οι γονείς ξόδεψαν μια μικρή περιουσία για το πιο πρόσφατο, καλύτερο παιχνίδι. Μετά από μερικά χαμόγελα και γέλια, οι γονείς βγάζουν το παιχνίδι από το τεράστιο κουτί του και συνεχίζουν να το συναρμολογούν. Στο μεταξύ, το παιδί βρίσκει το κουτί αρκετά συναρπαστικό. Όταν το παιχνίδι συναρμολογηθεί πλήρως, το παιδί είναι τόσο βυθισμένο στο κουτί που δεν έχει καμία επιθυμία να παίξει με το ακριβό παιχνίδι.

Αυτό το σενάριο επαναλαμβάνεται σπίτι με σπίτι σε όλη τη χώρα. Το μάθημα είναι ότι τα παιδιά ψυχαγωγούνται εύκολα και μπορούν να δημιουργηθούν σπιτικά παιχνίδια από καθημερινά υλικά που μπορούν εύκολα να κρατήσουν την προσοχή τους. Ακολουθούν μερικές ιδέες για εύκολη δημιουργία σπιτικών παιχνιδιών.

Μια ιδέα για ένα σπιτικό παιχνίδι είναι ένα αυτοκίνητο από χαρτόκουτο. Πάρτε ένα μεγάλο κουτί από χαρτόνι και κόψτε μια τρύπα στην κορυφή και κόψτε το κάτω μέρος. Διακοσμήστε το σαν αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας χάρτινα πιάτα για τους τροχούς και το τιμόνι. Το παιδί σας θα απολαύσει να «οδηγεί» αυτό το αυτοκίνητο στο σπίτι!

Δημιουργήστε ένα χειροποίητο φυσητήρα με φυσαλίδες από ένα ρολό χαρτιού υγείας. Τυλίγουμε το ρολό με αλουμινόχαρτο. Φτιάξτε τις φυσαλίδες ανακατεύοντας υγρό σαπούνι πιάτων με νερό. Βουτάμε τη μια άκρη του ρολού στο μείγμα και φυσάμε απαλά από την άλλη άκρη. Θα πρέπει να μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα πολύ μεγάλες φυσαλίδες!

Δημιουργήστε ένα παιχνίδι σέσουλας από μια πλαστική κανάτα γάλακτος ενός λίτρου. Κόψτε την κανάτα στη μέση και αποθηκεύστε την πλευρά της λαβής. Πετάξτε μια μπάλα μπρος-πίσω και χρησιμοποιήστε την κανάτα για να πιάσετε την μπάλα.

Τα μοντέλα αεροπλάνων μπορούν να κατασκευαστούν από τους δίσκους από φελιζόλ στους οποίους συσκευάζεται το κρέας. Κόψτε σώμα, φτερά και σχήμα ουράς. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε μια σχισμή στο σώμα για τα φτερά και την ουρά. Επειδή το φελιζόλ είναι τόσο ελαφρύ, αυτά τα αεροπλάνα μπορούν να πετάξουν στα ύψη για μια αξιοπρεπή απόσταση.

Ένα εξατομικευμένο σπιτικό παιχνίδι είναι το σπιτικό παζλ. Ζητήστε από το παιδί σας να δημιουργήσει ένα σχέδιο ή άλλο έργο τέχνης. Κολλήστε το έργο τέχνης σε ένα κομμάτι χαρτόνι. Αφού στεγνώσει, αναποδογυρίστε το χαρτόνι και χαράξτε τα σχήματα των κομματιών του παζλ. Κόψτε προσεκτικά αυτά τα σχήματα. Το παιδί σας θα διασκεδάσει συνθέτοντας τα δικά του έργα τέχνης. Αποθηκεύστε το παζλ σε μια τσάντα Ziploc.

Ένα σπιτικό παιχνίδι με φασόλια είναι ένα άλλο διασκεδαστικό και ενεργό παιχνίδι για δημιουργία. Πάρτε ένα γερό κομμάτι χαρτόνι και κόψτε τρύπες σε αυτό για να κάνετε τους στόχους. Βεβαιωθείτε ότι οι τρύπες είναι αρκετά μεγάλες ώστε να χωράει το σακουλάκι. Στη συνέχεια, φτιάξτε μερικά φασόλια. Παίρνουμε υπολείμματα υλικού και τα γεμίζουμε με φασόλια ή ζυμαρικά. Ράψτε τα στο χέρι. Ζητήστε από το παιδί σας να διακοσμήσει τον στόχο και να ορίσει πόντους στις τρύπες. Στη συνέχεια, διασκεδάστε πετώντας τα φασόλια στο στόχο!

Όποιο παιχνίδι κι αν αποφασίσετε να φτιάξετε, φροντίστε να συμπεριλάβετε το παιδί σας στη διαδικασία κατασκευής του παιχνιδιού. Όχι μόνο θα δημιουργήσετε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, αλλά θα δημιουργήσετε και αναμνήσεις ζωής με το παιδί σας. Η χρήση του σκουπιδιού για να φτιάξουμε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι βοηθά επίσης στην προστασία του περιβάλλοντος μας.

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Σπιτικά παιχνίδια μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Αυτοκινητάκια.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir