Σαφείς συμβουλές ψαλιδιού - Μέρος 2

[ad_1]

Αφού διαβάσετε τις «Συμβουλές για το ψαλίδι με γνώσεις Μέρος 1», θα πρέπει να κατανοήσετε καλύτερα γιατί πρέπει να διδάξετε στα παιδιά σας να χρησιμοποιούν ψαλίδι. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορείτε να τους βοηθήσετε να μάθουν αυτή τη δεξιότητα. Αυτή είναι η αναπτυξιακή ακολουθία του πότε τα παιδιά πρέπει να κόβουν:

• 2 χρόνια: κόψτε τις άκρες ενός χαρτιού

• 2,5 χρόνια: κόψτε ένα κομμάτι χαρτί

• 3,0-3,5 έτη: κοπή σε σκούρα γραμμή 1/2" (δεν μπορεί να κόψει τη γραμμή περισσότερες από 3 φορές)

• 3,5-4,0 έτη: κόψτε έναν κύκλο με σκούρες γραμμές (πρέπει να μείνετε κοντά στη γραμμή για τα 3/4 του κύκλου)

• 4,5-5,0 έτη: κόψτε ένα τετράγωνο με σκούρες γραμμές (οι γωνίες πρέπει να είναι έντονες)

Κάθε φορά που το παιδί σας έχει κατακτήσει μία από τις παραπάνω ακολουθίες, βεβαιωθείτε ότι μπορεί να κόψει διάφορα υλικά. Η κοπή μέσω παχύτερου υλικού είναι ευκολότερη από την κοπή μέσω λεπτού υλικού. Ξεκινήστε λοιπόν με το κόψιμο της ζύμης παιχνιδιού, μετά πηγαίνετε στους φακέλους Manila, μετά στο χαρτί κατασκευής, μετά στο κανονικό χαρτί και μετά στο λεπτό χαρτί. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το παιδί σας θα είναι πραγματικά σε θέση να κόψει αυτό το συγκεκριμένο σχήμα. Λάβετε υπόψη ότι όταν τα παιδιά κόβουν γραμμές, οι γραμμές πρέπει να είναι πάντα πολύ σκούρες, και τουλάχιστον 1/4"- 1/2" πάχος, ώστε να είναι εύκολα ορατές και το παιδί να μην απογοητεύεται.

Το ψαλίδι Fiskar είναι το καλύτερο για χρήση για δεξιόχειρα ή αριστερόχειρα παιδιά, επειδή επιτρέπουν τη μεγαλύτερη σταθερότητα κατά την κοπή και διαθέτουν στρογγυλεμένες άκρες ώστε να μην είναι τόσο αιχμηρές. Μπορεί να θέλετε να κρατήσετε το χαρτί για το παιδί σας όταν αρχίσει να κόβει για πρώτη φορά, καθώς ο διμερής συντονισμός μπορεί να είναι δύσκολο να μάθει κανείς. Ένα παιδί πρέπει πρώτα να μάθει πώς να ανοίγει και να κλείνει το χέρι του και να νιώθει την αίσθηση ότι κόβει ένα κομμάτι χαρτί. Εάν το παιδί σας δυσκολεύεται να ανοίξει και να κλείσει το χέρι του ή να απογοητευτεί, μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε άλλα εργαλεία ή να κάνετε άλλες εργασίες που σχετίζονται με το κόψιμο. Για παράδειγμα, οι λαβίδες και οι λαβίδες απαιτούν την ίδια κίνηση ανοιχτού-κλεισίματος του ψαλιδιού. Βάλτε το παιδί σας να πάρει ενδιαφέροντα αντικείμενα με τη λαβίδα ή το τσιμπιδάκι και να τα ρίξει σε έναν κουβά. Μπορείτε να κάνετε αυτό έναν αγώνα ή να τους βάλετε να σέρνονται στο πάτωμα για να ενθαρρύνετε τη δύναμη των ώμων ταυτόχρονα. Επίσης, ένα διατρητικό εργαλείο είναι ένα διασκεδαστικό εργαλείο και τα περισσότερα παιδιά πιστεύουν ότι αυτό είναι πραγματικά υπέροχο! Το ψαλίδι Play-DOH είναι επίσης πολύ ασφαλές για ένα μικρό παιδί. Αφού το παιδί σας καταφέρει να κόψει ένα σχήμα, ζητήστε του να το χρωματίσει, να βάλει το όνομά του πάνω του και να το κρεμάσει για να είναι περήφανο για τη δουλειά του!

Λάβετε υπόψη ότι το ψαλίδι μπορεί να είναι επικίνδυνο και τα παιδιά πρέπει να επιτηρούνται ανά πάσα στιγμή όταν χρησιμοποιούν ψαλίδι. Πάνω από όλα μην φοβάστε ή νευριάζετε να αφήσετε το παιδί σας να χρησιμοποιήσει ψαλίδι αν είστε μαζί του. Αυτό είναι ένα έργο που θα τους βοηθήσει να πετύχουν σε πολλούς τομείς καθώς μεγαλώνουν! Μοιραστείτε αυτήν την εμπειρία με το παιδί σας, γίνετε δημιουργικοί και ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ!

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Σαφείς συμβουλές ψαλιδιού - Μέρος 2 μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Παίξτε Ζύμη.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir