Ρωσικές κούκλες που φωλιάζουν - Γεγονότα που ίσως δεν γνωρίζετε

[ad_1]

Τα ένδοξα στοιχεία του ουράνιου τόξου του ρωσικού πολιτισμού περιλαμβάνουν τα πολλά παραμύθια, τη μοναδική κουζίνα, την πολιτιστική ηθική, την τέχνη, τη μουσική και τη λογοτεχνία. Τίποτα όμως δεν θα μπορούσε πραγματικά να ανταποκριθεί στην εξέλιξη των κούκλων που φωλιάζουν που είναι μοναδική στη Ρωσία. Διαφορετικοί πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο έχουν κάτι σημαντικό που απεικονίζει μια μακρά πολύτιμη ιστορία μόλις με την πρώτη εντύπωση. Όταν πρόκειται για τη ρωσική κουλτούρα, το σημαντικό στοιχείο που διαφαίνεται στο μυαλό πολλών είναι οι Ρώσικες κούκλες φωλιάσματος. Έχουν αναδειχθεί μεταξύ των πολιτιστικών κανόνων και έχουν παρουσιάσει διαφορετικές πτυχές της κοινωνίας εύγλωττα μέσα από τα έξυπνα σχήματα, τα χρώματα, τις εικόνες, τα σχέδια και τις μεταφορικές τους εντυπώσεις. Είναι μια έντεχνη αναπαράσταση της ρωσικής ιστορίας. Αυτές οι κούκλες φωλιάσματος έχουν πράγματι διαδώσει τη ρωσική κουλτούρα και τις μορφές τέχνης σε όλο τον κόσμο με την εκπληκτική και μοναδική γοητεία τους.

Από τι αποτελούνται;

Το ξύλο ασβέστη είναι το κύριο συστατικό αυτής της αρχαίας καλλιτεχνικής συνταγής για τη δημιουργία κούκλων φωλιάσματος με τέλεια εφαρμογή, παραδεισένια εμφάνιση. Αν όχι ασβέστη, χρησιμοποιούνται άλλες ποικιλίες ξύλου όπως η σημύδα, η σκλήθρα και η λεύκη. Οι Ρώσοι θεωρούν ακόμη και περηφάνια να έχουν μια τεράστια συλλογή από τις ρωσικές κούκλες τους. Στην αρχαιότητα, αυτές ήταν εξ ολοκλήρου σκαλισμένες και κατασκευασμένες με το χέρι από ειδικευμένους τεχνίτες, αλλά καθώς η τεχνολογία αναπτύχθηκε και αυτές οι κούκλες έγιναν εμπορικά δημοφιλείς, ορισμένες μηχανές περιστροφικής μηχανής χρησιμοποιήθηκαν για μαζική παραγωγή. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα οι περισσότερες από τις Ρώσικες κούκλες έχουν τη χειρωνακτική συνεισφορά εξειδικευμένων Ρώσων τεχνιτών.

Για να φτιάξετε μια ρωσική κούκλα, η βασική τέχνη είναι να χαράξετε τα ειδώλια με περιστροφική κίνηση. Ένα άτομο απαιτεί τεράστια τεχνογνωσία για το ίδιο, καθώς δεν γίνονται μετρήσεις κατά την πραγματοποίηση τους. Με υψηλές δεξιότητες χειροτεχνίας και προσοχή στη λεπτομέρεια, έρχεται ένα τέλειο τελικό προϊόν της ρωσικής κουλτούρας και παραδόσεων. Η αντίληψη του τεχνίτη είναι το μετρητικό IQ του που είναι ουσιαστικά ένας παράγοντας που αποφεύγει την επανάληψη αυτής της τέχνης από οποιονδήποτε άλλο τεχνίτη με οποιοδήποτε άλλο υπόβαθρο τέχνης. Το αρχικό βήμα απαιτεί εργαλεία όπως ένα μαχαίρι και μια σμίλη που έχουν χρησιμοποιηθεί ανά τους αιώνες για τη χάραξη αυτών των άψογης εμφάνισης κούκλες. Είναι λογικό οι τεχνίτες να ξεκινούν την παραγωγή μιας τυπικής κούκλας φωλιάς σε αύξουσα σειρά του μεγέθους των κούκλων. Αρχικά δημιουργείται το μικρότερο από αυτά, το οποίο επίσης είναι το μόνο που δεν μπορεί να αποσπαστεί. Ακολουθεί το σκάλισμα του πάνω και του κάτω μέρους αυξάνοντας τα μεγέθη για τα μεγαλύτερα καλύμματα κούκλας φωλιάς. Ο αριθμός των κούκλων που φωλιάζουν μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το είδος του τελικού προϊόντος που απαιτείται. Στη συνέχεια, ζωγραφίζονται στο χέρι από έμπειρους και έμπειρους καλλιτέχνες. Αρχικά σημειώνεται ένα περίγραμμα για την πολύχρωμη φιγούρα και τα χρώματα συμπληρώνονται με ακρίβεια σε όλες τις κούκλες έτσι ώστε να φαίνονται ομοιόμορφα. Σε κάποια άλλα, οι πίνακες δεν είναι ομοιόμορφοι αλλά αποτελούνται από διαφορετικά χρώματα και σχέδια.

Ενδιαφέροντα γεγονότα:

Αυτές οι ρωσικές κούκλες φωλιάς περιλαμβάνουν ένα φάσμα αξιοσημείωτων θεμάτων και ιστοριών όπου οι πίνακες και τα σχήματα κούκλας θα μπορούσαν να απεικονίσουν την εικόνα μιας αθλητικής προσωπικότητας, ορισμένων διάσημων χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων, διασημοτήτων από το σόου μπίζνες, ακόμη και εικόνες πολιτικών ηγετών. Αυτές οι κούκλες φαίνονται κομψές και ξεχωρίζουν από άλλες κούκλες, και αυτός είναι ο λόγος που αυτές οι ρωσικές κούκλες κάνουν ένα εξαιρετικό και κυρίως προτιμώμενο δώρο στη Ρωσία. Όχι μόνο οι Ρώσοι, αλλά και οι άνθρωποι από διαφορετικές χώρες αγαπούν αυτές τις κούκλες.

Μπορούν επίσης να ονομαστούν κούκλες στοίβαξης ή στοίβαξης, κούκλες babushka ή babushka ή babooshka, matrioshka ή matroshka ή matreshka dolls. Ωστόσο, το μεγαλύτερο όνομα για αυτές τις κούκλες συμβαίνει να είναι Matryoshka που προέρχεται από τη λέξη «Mater» ρωσικής προέλευσης. Το Mat με άλλα λόγια είναι μητέρα, και η έννοια μιας μητέρας που φέρει όλα τα παιδιά της μέσα της και είναι η αιώνια σανίδα σωτηρίας της οικογένειας αφηγείται κομψά μέσα από αυτές τις κούκλες.

Για χρόνια, αυτές οι κούκλες παίζουν το ρόλο ενός τέλειου και πολύτιμου δώρου για κάθε περίσταση και συνεχίζουν να είναι έτσι για τα επόμενα χρόνια.

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Ρωσικές κούκλες που φωλιάζουν - Γεγονότα που ίσως δεν γνωρίζετε μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Κούκλες.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir