Πώς να πλύνετε και να στεγνώσετε τα μαλλιά των πορσελάνινων κούκλων σας

[ad_1]

Πρόσφατα με ρώτησαν πώς τα πας να καθαρίσεις τα μαλλιά μιας πορσελάνινης κούκλας. Μια πορσελάνινη κούκλα απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Η πορσελάνη είναι ένα κεραμικό που κατασκευάζεται με θέρμανση της πρώτης ύλης (πηλό) σε εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία σε έναν κλίβανο και είναι γενικά συλλεκτικό είδος. Τα μαλλιά κούκλας από πορσελάνη είναι μια περούκα που είναι κολλημένη και είναι κατασκευασμένη είτε από συνθετικό υλικό είτε από αληθινά ανθρώπινα μαλλιά. Ο καθαρισμός των μαλλιών δεν είναι περίπλοκος αλλά είναι μια διαδικασία που θα απαιτήσει υπομονή και ήπιο χειρισμό.

Εδώ είναι τι θα χρειαστεί να κάνετε:

Για κούκλες με συνθετικά μαλλιά:

Χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλά σας αφαιρέστε τη βάση περούκας από την κούκλα. Η χρήση ενός εργαλείου θα γρατσουνίσει την πορσελάνη. Τραβήξτε αργά την περούκα από το κεφάλι. Πάρτε το αργά και προσεκτικά, ψεκάζοντας λίγο νερό αν χρειάζεται. Μόλις αφαιρέσετε την περούκα, βρέξτε με δροσερό νερό.

Μόλις έχετε τα μαλλιά εντελώς βρεγμένα, χρησιμοποιήστε ένα «καθαριστικό παραθύρων» το οποίο θα αφαιρέσει τη βρωμιά. Απλώστε το απαλά στα μαλλιά και ξεπλύνετε καλά.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μαλακτικό μαλλιών και περάστε το απαλά μέσα από τα μαλλιά. Ξεπλύνετε καλά.

Μια βούρτσα για κατοικίδια είναι μια καλή επιλογή καθώς τα μεταλλικά δόντια είναι λιγότερο πιθανό να καταστρέψουν τη βάση. Μια φαρδιά οδοντωτή χτένα θα λειτουργήσει επίσης.

Αφήστε τα μαλλιά να στεγνώσουν καλά.

Θα χρειαστεί να βάψετε σε ένα λεπτό στρώμα λευκής κόλλας και να βάλετε απαλά την περούκα στην κούκλα. Βεβαιωθείτε ότι είναι στη θέση του και κρατήστε πατημένο μέχρι να νιώσετε ότι η κόλλα γίνεται κολλώδης. Σκουπίστε κάθε κόλλα που μπορείτε να δείτε. Αφήνουμε στην άκρη και αφήνουμε την κόλλα να δέσει.

Για περούκες από ανθρώπινα μαλλιά:

Αφαιρέστε την περούκα με τον ίδιο τρόπο. χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας και αφαιρέστε απαλά την περούκα. Εάν φτάσετε σε επίμονο σημείο, ψεκάστε με νερό και συνεχίστε να τραβάτε μακριά από το κεφάλι. Να είστε υπομονετικοί και να εργαστείτε αργά.

Μόλις αφαιρεθεί, χρησιμοποιήστε μια λαβή μαλλιών ή μια φαρδιά χτένα δοντιών για να δουλέψετε στα μαλλιά. Αν δυσκολεύεστε να χτενίσετε τα μαλλιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι για ξεμπέρδεμα. Και πάλι, να είστε ευγενικοί.

Αφήστε την περούκα να μουλιάσει σε ένα απορρυπαντικό για περίπου 10 λεπτά (το καλύτερο είναι ένα σχεδιασμένο για ευαίσθητα).

Αφαιρέστε την περούκα και αφήστε την στην άκρη σε μια πετσέτα.

Με φρέσκο ​​κρύο νερό στο νεροχύτη σας, προσθέστε καπάκι γεμάτο λευκό ξύδι και ξεπλύνετε απαλά την περούκα. Το ξύδι θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε όλο το απορρυπαντικό.

Μετακινήστε την περούκα σε μια πετσέτα για να στεγνώσει. Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα αρκετά μεγάλη ώστε να διπλώσετε τα πλαϊνά/τα άκρα προς τα πάνω και να σκουπίσετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε. Μεταφέρετε την περούκα σε στεγνή πετσέτα. Μου αρέσει να περνάω απαλά μια φαρδιά οδοντική χτένα μέσα από την περούκα πριν την απλώσω για να στεγνώσει τελείως.

Μόλις στεγνώσει τελείως η περούκα, θα χρειαστεί να την κολλήσετε ξανά στην κούκλα. Χρησιμοποιώντας λευκή κόλλα, ζωγραφίστε λίγο στο κεφάλι της κούκλας προσέχοντας να βάλετε την κόλλα μόνο όταν τα μαλλιά θα την καλύψουν. Περάστε την περούκα στο κεφάλι και κρατήστε τη στη θέση της μέχρι να νιώσετε ότι η κόλλα γίνεται κολλώδης. Σκουπίστε κάθε περίσσεια κόλλας που μπορεί να είναι ορατή. Αφήνουμε στην άκρη και αφήνουμε την κόλλα να στεγνώσει καλά.

Δεν θα χρειαστεί να το κάνετε συχνά, αλλά η καλή συντήρηση θα εξασφαλίσει τη μακροζωία της πολύτιμης πορσελάνινης κούκλας σας.

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Πώς να πλύνετε και να στεγνώσετε τα μαλλιά των πορσελάνινων κούκλων σας μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Κούκλες.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir