Πώς να καθαρίσετε κούκλες από βινύλιο και σκληρά πλαστικά

[ad_1]

Οι περισσότερες συλλογές κούκλας είναι κατασκευασμένες από σκληρό πλαστικό και υλικά βινυλίου. Ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικοί είστε όταν αποθηκεύετε τη συλλογή κούκλας σας σε δροσερό και ξηρό χώρο, υπάρχουν απλώς αναπόφευκτοι χρωματικοί λεκέδες που μπορεί να εμφανιστούν λόγω των καιρικών αλλαγών και της φυσικής γήρανσης. Μερικές φορές, όταν είστε επίσης στο κυνήγι της προσθήκης ενός αντικειμένου στη συλλογή σας, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μπορεί να μην είχε φροντίσει καθόλου σωστά αυτές τις κούκλες. Ωστόσο, η παρόρμηση να το αγοράσετε υπάρχει λόγω της σπανιότητάς του. Η μόνη λύση στο πρόβλημά σας είναι απλώς να το καθαρίσετε και ελπίζουμε να το επαναφέρετε σε πιο ελκυστική κατάσταση.

Ο κατάλογος των προμηθειών που μπορεί να χρειαστείτε για αυτήν την εργασία καθαρισμού περιλαμβάνει Q-tips, βαμβάκι, απαλό λευκό πανί ή πετσέτα μουσελίνας, οδοντογλυφίδες, καθαρή βαζελίνη, ξύδι, αφαίρεση λεκέδων Remove-Zit, καθαριστικό σιλικόνης πολυμερούς βινυλίου όπως αυτό της STP. σαπούνι πιάτων, χαρτοπετσέτα χωρίς οξύ και οδοντόβουρτσα. Αυτά είναι μερικά μόνο προϊόντα που πρέπει να έχετε απόθεμα για την κανονική σας περίοδο καθαρισμού κούκλας. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ διαλυτικά και άλλα ισχυρά χημικά.

Για κούκλες με vintage ρούχα, να τις πλένετε πάντα στο χέρι και να τις τοποθετείτε ελαφρά σε ένα λευκό ύφασμα μουσελίνας ή μια μαλακή πετσέτα για να απορροφήσει το νερό αφού τηγανίσετε για αρκετά λεπτά. Έπειτα αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα ενώ επαναφέρετε απαλά τη μορφή των πιέτες έτσι ώστε να υπάρχει μόνο ελαφρύ σιδέρωμα αν χρειαστεί. Οι μαρκαδόροι ή οι λεκέδες στην κούκλα μπορούν να καθαριστούν με το σαπούνι πιάτων. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το Remove-Zit, προειδοποιήστε ότι χρησιμοποιείται μόνο για βινύλιο. Εάν δεν είστε σίγουροι αν η κούκλα είναι κατασκευασμένη από πλαστικό ή βινύλιο, μπορείτε να δοκιμάσετε πρώτα μια περιοχή δοκιμής. Εάν παρατηρήσετε φυσαλίδες, σκουπίστε το αμέσως καθώς αυτή είναι η συνηθισμένη χημική αντίδραση εάν το υλικό είναι πλαστικό. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα σε ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε μερικούς λεκέδες, ακόμη και σημάδια από κραγιόν.

Για τα μαλλιά και το σώμα της κούκλας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό πιάτων από πολυμερές βινύλιο σιλικόνης, εάν το καθαριστικό πιάτων δεν λειτουργεί. Η βαζελίνη είναι επίσης μια καλή εναλλακτική λύση ειδικά για σκουρόχρωμα και άλλους κολλώδεις λεκέδες. Χρησιμοποιήστε οδοντογλυφίδα για να αφαιρέσετε τη βρωμιά από τις σχισμές και τα μικρά κενά ειδικά στα μάτια. Για να στεγνώσει τα μαλλιά της κούκλας ειδικά με μπούκλες? Στεγνώστε προσεκτικά τα μαλλιά στον αέρα ή με πιστολάκι σε χαμηλή ελεγχόμενη θερμοκρασία για να αποφύγετε τον αποχρωματισμό και το λιώσιμο από την υπερβολική θερμότητα.

Τώρα που είναι καθαρό και στεγνό, επόμενο είναι να αποθηκεύσετε σωστά την κούκλα σε μη όξινο χαρτομάντηλο, εάν το κουτί αποθήκευσης είναι εκεί που θα καταλήξουν. Εάν επιλέξετε να τα κρατήσετε σε μια γυάλινη βιτρίνα, φροντίστε να είναι μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και την υγρασία. Βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα καπάκια του ντουλαπιού είναι καλά κλειστά και ότι βρίσκονται σε ένα δροσερό και στεγνό εσωτερικό χώρο του σπιτιού σας.

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Πώς να καθαρίσετε κούκλες από βινύλιο και σκληρά πλαστικά μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Κούκλες.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir