Πώς να διορθώσετε τα λάθη σας στο βάψιμο του πλαστικού σας μοντέλου

[ad_1]

«Ω, όχι, τώρα το έκανα». Μόλις εφαρμόσατε πολύ χρώμα και δημιουργήσατε τεράστιες κολλώδεις σφαίρες χρώματος στο κάποτε τέλειο μοντέλο σας. Αυτό το τέλειο νικητήριο τελείωμα διαγωνισμού που ελπίζατε είναι πλέον καταστροφή.

Δεν χάνονται όλα όμως. Μπορείτε να διορθώσετε σχεδόν οποιοδήποτε λάθος βαφής που έχετε κάνει στο μοντέλο του διαγωνισμού σας με λίγη δουλειά. Με μια προσεκτική τεχνική λείανσης βαφής, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τέλειο φινίρισμα.

Χρησιμοποιώντας τέσσερις τεχνικές. βαφή όρθια, εκ νέου ψεκασμό, βερνίκι βαφής και κερί, μπορείτε να διορθώσετε σχεδόν οποιοδήποτε λάθος κάνετε. Θα σας δείξω πώς να χρησιμοποιήσετε αυτές τις τεχνικές για να διορθώσετε το μοντέλο σας και να το επαναφέρετε σε επίπεδο διαγωνισμού.

Η τοποθέτηση βαφής είναι η πρώτη τεχνική που θα χρησιμοποιήσουμε για να διορθώσουμε την κατάσταση με ψεκασμό ή φλούδα πορτοκαλιού που έχετε δημιουργήσει στο μοντέλο σας. Η φλούδα πορτοκαλιού είναι απλώς ένα επιπλέον χρώμα που εφαρμόζεται σε παχύ και καταλήγει να κάνει την επιφάνεια του μοντέλου σας να μοιάζει με το εξωτερικό του πορτοκαλιού. Η πιο εύκολη τεχνική που έχω βρει για να διορθώσω αυτό το είδος κατάστασης είναι απλώς να χρησιμοποιήσω γυαλόχαρτο για να τρίψετε την επιπλέον μπογιά. Το πιο δύσκολο μέρος για να το κάνετε αυτό είναι να μην σταθείτε στις λεπτομέρειες που ξεκολλούν από την επιφάνεια του μοντέλου σας.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποιότητες ή κόκκοι γυαλόχαρτου. Το γυαλόχαρτο βασικά το κατατάσσω σε δύο τύπους, τραχύ και λεπτό. Το ακατέργαστο γυαλόχαρτο έρχεται σε αριθμούς από 100 έως 1000. Όσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός τόσο μεγαλύτερη είναι η πορεία του. Για την αφαίρεση βαριάς βαφής χρησιμοποιώ συνήθως τρίξιμο νούμερο 320. Το λεπτό γυαλόχαρτο τρέχει από το 2000 έως το 12000 grit. Αυτό το λεπτό τρίξιμο είναι ένα μυστικό για να φτάσετε σε τέλειο φινίρισμα.

Το γυαλόχαρτο έρχεται με διάφορα είδη υποστήριξης. Προτιμώ το υφασμάτινο υπόστρωμα από το φθηνότερο χάρτινο υπόστρωμα γιατί γενικά χρησιμοποιώ μόνο τεχνική υγρής λείανσης. Το υγρό τρίψιμο είναι το σημείο όπου χρησιμοποιείτε νερό για να βοηθήσετε στη λίπανση της επιφάνειας του μοντέλου και γενικά λειτουργεί καλύτερα για τα χρώματα του μοντέλου μου.

Το πρώτο σας καθήκον είναι να αφήσετε το λάθος σας να στεγνώσει εντελώς. Στη συνέχεια, ξεκινήστε την αφαίρεση του ανομοιόμορφου χρώματος με ένα τραχύ τρίψιμο, προσέχοντας πολύ να μην τρίψετε οποιαδήποτε πλαστική λεπτομέρεια του μοντέλου σας. Θα κόψω το γυαλόχαρτο σε πολύ μικρά κομμάτια και θα τα κρατήσω ή θα τα κολλήσω σε ξύλινα «εργαλεία» για να μπουν σε μικρά σημεία. Θα χρησιμοποιήσω επίσης διαλυτικό χρώματος για να μαλακώσω τη συσσώρευση χρώματος γύρω από λεπτομερείς περιοχές, έχοντας κατά νου ότι δεν θέλετε να καταστρέψετε το πλαστικό.

Μόλις γίνει αυτό, ξαναβάψτε με σπρέι την κατεστραμμένη περιοχή.

Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία λείανσης και εκ νέου ψεκασμού μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με το φινίρισμα. Σε αυτό το στάδιο είστε πλέον έτοιμοι να τρίψετε το χρώμα.

Το λεπτό τρίψιμο είναι πραγματικά το αληθινό μυστικό για ένα τέλειο φινίρισμα βαφής. Δουλεύω το φινίρισμα της βαφής τρίβοντας το χρώμα χρησιμοποιώντας αυτά τα τρίμματα με τη σειρά.

2400

3200

4000

6000

8000

12000

Το γυαλόχαρτο που μου αρέσει να χρησιμοποιώ είναι στριμωγμένο ανάμεσα σε αφρό, ώστε να προσαρμόζεται πιο εύκολα στην επιφάνεια του μοντέλου. Κάθε βήμα χρησιμοποιεί την τεχνική υγρής λείανσης με νερό. Αλλάξτε τις διαδρομές λείανσης προς διαφορετικές κατευθύνσεις και προσπαθήστε να μην ασκείτε μεγάλη πίεση. Στο τέλος αυτής της σειράς λείανσης βαφής, η επιφάνεια του μοντέλου σας πρέπει να είναι πολύ ομαλή και λεία. Αυτό θα μας φέρει στο επόμενο βήμα που είναι το γυάλισμα του χρώματος.

Το βερνίκι βαφής είναι το επόμενο μυστικό για αυτό το σχεδόν τέλειο φινίρισμα βαφής για το μοντέλο που κέρδισε τον διαγωνισμό σας. Προτιμώ πλαστικό βερνίκι βαφής Novus. Δουλεύω το χρώμα σε ένα λεπτό φινίρισμα καθρέφτη χρησιμοποιώντας το Νο. 3, το Νο. 2 και στη συνέχεια το Νο. 1 στη σειρά. Αυτό σας προετοιμάζει για το τελευταίο βήμα που είναι η προστασία από κερί.

Η προστασία από κερί είναι το τελευταίο βήμα στη δημιουργία του διαγωνισμού σας κερδίζοντας το φινίρισμα του μοντέλου.

Χρησιμοποιώ το επαγγελματικό κίτρινο κερί υψηλής τεχνολογίας της Meguiar's mirror glaze #26. Μπορείτε να το βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Το απλώνω με ένα μαλακό πανί και σβήνω το χρώμα σε ένα φινίρισμα εκθεσιακού χώρου.

Λοιπόν το έχεις. Είναι πολλή δουλειά αλλά αξίζει τον κόπο. Στο τέλος, έχετε διορθώσει το πρόβλημα του πόνου σας και βγήκατε με ένα μοντέλο που έχει ένα πλήρες εκθεσιακό και νικητήριο φινίρισμα διαγωνισμού.

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Πώς να διορθώσετε τα λάθη σας στο βάψιμο του πλαστικού σας μοντέλου μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Αυτοκινητάκια.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir