Ποια είναι η εκπαιδευτική αξία των σταυρόλεξων;

[ad_1]

Τα σταυρόλεξα δεν παίζονται μόνο από άτομα ή οικογένειες που είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν μια πρόκληση. Χρησιμοποιούνται επίσης από καθηγητές που έχουν αναγνωρίσει τις δυνατότητες που προσφέρουν αυτά τα παζλ. Το Διαδίκτυο, το οποίο ήδη παρέχει διαδικτυακές εκδόσεις του παιχνιδιού, καθώς και προγράμματα που σας επιτρέπουν να φτιάξετε το δικό σας, διευκόλυνε ακόμη και τους δασκάλους να χρησιμοποιούν σταυρόλεξα ως εργαλεία μάθησης για τους μαθητές.

Η αξία των σταυρόλεξων για τη μάθηση

- Ζητεί τη χρήση δεξιοτήτων νοητικής ανάπτυξης.

Η επίλυση ενός σταυρόλεξου θα ζητήσει από έναν μαθητή να χρησιμοποιήσει αρκετές δεξιότητες που θα βελτιώσουν τη νοητική του ανάπτυξη και αυτές περιλαμβάνουν την ορθογραφία, τη λογική, το λεξιλόγιο και την ανάλυση. Θα μπορέσει να λύσει αυτό το είδος παζλ μόνο εάν αναγνωρίσει και κατανοήσει τους όρους που χρησιμοποιούνται στις ενδείξεις. Κάνοντας αυτό, θα μπορέσει να αποκτήσει φρέσκο ​​λεξιλόγιο. Θα μπορεί επίσης να γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ φράσεων και λέξεων που μπορεί να έχουν παρόμοια σημασία.

Για να ολοκληρώσει ένα σταυρόλεξο, ένας μαθητής θα πρέπει επίσης να γνωρίζει ακριβή ορθογραφία. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εξασκηθούν στις δεξιότητες του λεξικού τους εάν θέλουν να λύσουν το παιχνίδι. Άλλες σχετικές και βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για τη συμπλήρωση σταυρόλεξων περιλαμβάνουν επίσης την αξιολόγηση των επιλογών, την πραγματοποίηση ερμηνειών και την εξαγωγή συμπερασμάτων.

- Απευθύνεται σε διάφορα στυλ μάθησης.

Οι ακουστικοί, οπτικοί και ακόμη και κιναισθητικοί μαθητές απολαμβάνουν την πρόκληση της επίλυσης ή της συμπλήρωσης σταυρόλεξων. Αυτό το είδος παιχνιδιού ελκύει τους ακουστικούς μαθητές λόγω της αγάπης τους να δουλεύουν στη σειρά και της λογικής βήμα προς βήμα. Οι οπτικοί εκπαιδευόμενοι, εν τω μεταξύ, ικανοποιούνται πολύ όταν είναι σε θέση να λύνουν σταυρόλεξα λόγω των ισχυρών δεξιοτήτων τους στην επίλυση παζλ. Οι στρατηγικές πολλαπλών εργασιών για τη συμπλήρωση ενός σταυρόλεξου είναι αυτές που προσελκύουν κιναισθητικούς μαθητές σε αυτό το παιχνίδι.

- Θεωρούνται ως ψυχαγωγικά παιχνίδια.

Η επίλυση γρίφων θεωρείται ως μια μορφή αναψυχής. Ως αποτέλεσμα, οι μαθητές τα βλέπουν λιγότερο νευρικά όταν χρησιμοποιούνται σε ένα περιβάλλον τάξης. Είναι πιο δεκτικοί στην επίλυση σταυρόλεξων, κάτι που μοιάζει περισσότερο με το να παίζεις ένα παιχνίδι παρά να περνάει από συνεδρίες ανασκόπησης, εξάσκηση ή μάθηση μέσω καρτών flash. Επειδή η συμπλήρωση ενός παζλ είναι ένας πιο ενεργός τύπος μάθησης, μπορούν να αιχμαλωτίσουν και να προσελκύσουν την προσοχή των μαθητών περισσότερο από τους παθητικούς τύπους υλικού ή τεχνικών ανασκόπησης.

Εάν είστε δάσκαλος που προσπαθεί να βρει τρόπους να κάνει τους μαθητές σας να συμμετέχουν περισσότερο στη διδασκαλία, μπορείτε να ενσωματώσετε την επίλυση σταυρόλεξων στις μαθησιακές σας δραστηριότητες. Είτε διδάσκετε τα παιδιά σας για τον κύκλο του νερού είτε για τη γεωμετρία, θα μπορείτε να βρείτε πολλά σταυρόλεξα στο διαδίκτυο που είναι φτιαγμένα ειδικά για αυτά τα θέματα. Μπορείτε ακόμη να βρείτε μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να φτιάξετε μόνοι σας τα παζλ.

Η απάντηση στα σταυρόλεξα έχει γίνει η αγαπημένη ενασχόληση πολλών ανθρώπων, επειδή έχουν μια έκκληση για όλες τις ηλικίες. Δεν παρέχουν μόνο μια αίσθηση ολοκλήρωσης μετά την ολοκλήρωσή τους, αλλά μπορούν επίσης να επιλυθούν σε λιγότερο χρόνο. Αυτοί οι λόγοι τα καθιστούν τέλειο εκπαιδευτικό υλικό.

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Ποια είναι η εκπαιδευτική αξία των σταυρόλεξων; μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Παζλ.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir