Παιχνίδια στις αρχές του 1900

[ad_1]

Οι αρχές του 1900 ήταν πολύ διαφορετικές από σήμερα. Τα παιχνίδια, αν και έχουν εξελιχθεί με πολλούς τρόπους, εξακολουθούσαν να είναι η απόλαυση των παιδιών παντού. Εξερευνήστε την ιστορία των παιχνιδιών, όπως καταγράφεται από τον ιστότοπο History.

Η Προεδρία του Θίοντορ Ρούσβελτ σηματοδοτεί την αρχή του «αρκουδιού». Το έτος 1902, οι αρκούδες-παιχνίδια ονομάστηκαν «Teddy» από το παρατσούκλι του προέδρου. Το Teddy Bear έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο και εξακολουθεί να είναι γνωστό και αγαπημένο σήμερα. Ήταν μόλις λίγα χρόνια αργότερα όταν τα Teddy Bears παρήχθησαν μαζικά.

Τα κραγιόνια Crayola κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά το 1903 από τον Edwin Binney και τον C. Harold Smith.

Το 1913, εφευρέθηκε ένα αντικείμενο που ονομάζεται Erector Set. Ήταν ένα ατσάλινο, μηχανοκίνητο παιχνίδι που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά για να κατασκευάσουν μοντέλα από σχεδόν οτιδήποτε. Δημιουργός του ήταν ο AC Gilbert, γιατρός.

Ο Charles Pajeau δημιούργησε ένα παρόμοιο ξύλινο σετ με το όνομα Tinker Toys το έτος 1914. Το Tinker Toys κατασκευάστηκε για μικρότερα παιδιά.

Οι κούκλες Raggedy Ann εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στη σκηνή αφού ο σκιτσογράφος των εφημερίδων Johnny Gruelle αναπαρήγαγε την κούκλα που έφτιαξε για την κόρη του. Ήταν το 1915.

Το επόμενο έτος, ο γιος ενός αρχιτέκτονα ονόματι John Lloyd Wright, εφηύρε τα κούτσουρα Lincoln, τα οποία ήταν αλληλένδετα για την κατασκευή δομών.

Το πολυστυρένιο εφευρέθηκε το 1927 και είναι το είδος του πλαστικού που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή παιχνιδιών στις πρώτες μέρες.

Δύο χρόνια μετά τη δημιουργία του Μίκυ Μάους (το 1928), οι γεμιστές κούκλες Μίκυ Μάους κατασκευάστηκαν από τη Σάρλοτ Κλαρκ. Αυτή ήταν η αρχή των εμπορευμάτων της Disney.

Το γιο-γιο έγινε δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες αφού ο Ντόναλντ Ντάνκαν αγόρασε μια εταιρεία γιο-γιο το 1929.

Το Scrabble αναπτύχθηκε από ένα παιχνίδι που ονομάζεται Criss Cross, που εφευρέθηκε από τον Alfred M. Butts το 1931. Έγινε γνωστό ως Scrabble αφότου ο James Brunot αγόρασε τα δικαιώματα από την Butts και σήμα κατατεθέν του παιχνιδιού με αυτό το νέο όνομα. Τώρα περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιχνίδια Scrabble αγοράζονται κάθε χρόνο στη Βόρεια Αμερική.

Το 1935, οι αδερφοί Parker εισήγαγαν το Monopoly. Αυτό το παιχνίδι είναι τόσο δημοφιλές σήμερα που υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί κλώνοι αυτού του παιχνιδιού, πολλοί από τους οποίους είναι εξίσου δημοφιλείς.

Το View-Master, ένα τρισδιάστατο πρόγραμμα προβολής αναπτύχθηκε από έναν λάτρη της κάμερας ονόματι William Gruber. Το παιχνίδι έγινε δημοφιλές όταν ο Gruber έδωσε άδεια σε χαρακτήρες της Disney να κάνουν ακίνητες, τρισδιάστατες εικόνες από ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα της Disney.

Τελικά, το 1940, τα μοντέλα αεροπλάνων παρήχθησαν μαζικά. Ξεκίνησαν ως ένας τρόπος για τους κατασκευαστές να πουλήσουν αεροπλάνα στον στρατό, αλλά αργότερα τα έπιασαν ως παιχνίδι.

Τα παιχνίδια που γνωρίζουμε και αγαπάμε σήμερα έχουν τις ρίζες τους από αυτούς τους αρχαίους χρόνους. Δεν είναι ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ότι αν δεν ήταν όλοι αυτοί οι δημιουργικοί άνθρωποι, τα περισσότερα από τα παιχνίδια που γνωρίζετε σήμερα, δεν θα είχαν γίνει ποτέ;

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Παιχνίδια στις αρχές του 1900 μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Παιχνίδι Ζώα.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir