Ο Thomas Jefferson θυμάται δικαίως ως ένας μεγάλος ιδρυτής πατέρας

[ad_1]

Κάθε παιδί σχολείου είναι εμποτισμένο με μια ιστορία της Αμερικανικής Επανάστασης που εξυμνεί τα μεγάλα επιτεύγματα, πολιτικά, στρατιωτικά και κοινωνικά, των διάσημων ιδρυτών. Μαθαίνουμε ότι ο George Washington? ο πατέρας των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν ένας μεγάλος στρατιωτικός ηγέτης, αγρότης, πολιτικός και στωικό πρόσωπο του επαναστατικού κινήματος. Ο Μπέντζαμιν Φράνκλιν ήταν εφευρέτης, εκδότης, διπλωμάτης, αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος και τολμηρά σοφός άνθρωπος. Ο Τζον Άνταμς ήταν ένας υπέροχος λογοτέχνης, συγγραφέας, φιλόσοφος και γενναίος ηγέτης.

Ενώ γνωρίζουμε πολλά για αυτούς, και τόσους άλλους σπουδαίους πρωτοπόρους ιδρυτές, έχουμε χάσει πολλές γνώσεις για τη γεύση και τη συμβολή που έκαναν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής στην εποχή της αποικίας. Και ανάλογα, χάσαμε ένα παράδειγμα που μπορεί τόσο εύκολα να μεταφερθεί στον σύγχρονο κόσμο μας. Αυτοί οι καταπληκτικοί άντρες εφευρέθηκαν και βελτιώθηκαν σύμφωνα με τις ανάγκες που αντιμετώπισαν στην προβιομηχανική εποχή.

Η Ουάσιγκτον, για παράδειγμα, ήταν ένας θαυμάσιος αρχηγός παρασκευής και παρήγαγε πολύ επιθυμητό ουίσκι. Διαπραγματευόταν πολύ κερδοφόρα την παρασκευή του και έτυχε μεγάλου θαυμασμού στην Ευρώπη για την ποιότητα του ουίσκι του. Οι ανταλλαγές του με ευρωπαίους εμπόρους για εμπορικά αγαθά ήταν ένα από τα πρώτα παραδείγματα συνεχούς διεθνούς εμπορίου μεταξύ των αποικιών και της Ευρώπης.

Από τους διάσημους άνδρες της επανάστασης, ωστόσο, κανένας δεν ήταν τόσο συναρπαστικός, ποικιλόμορφος, στρογγυλεμένος και λαμπρός όσο ο Thomas Jefferson. αγρότης, εκπαιδευτικός, πολιτικός, πολιτικός και πρακτικός εφευρέτης. Γνωρίζουμε ότι ο Τζέφερσον ήταν ο ιδρυτής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, ο κύριος συγγραφέας της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας, ο υπουργός Εξωτερικών, δύο θητείες Πρόεδρος και οικοδόμος του Μοντιτσέλο. Σήμερα είναι κυρίως ξεχασμένος ως εφευρέτης. Και όμως, οι συνεισφορές του Τζέφερσον ως εφευρέτη ήταν πιο σημαντικές στην εποχή του και ένα θαυμάσιο παράδειγμα που μπορεί να εφαρμοστεί στις μέρες μας.

Ο Thomas Jefferson δημιούργησε προϊόντα, εφευρέσεις και βελτιώσεις με βάση τις πρακτικές ανάγκες του περιβάλλοντός του. Ως αφοσιωμένος και φιλομαθής αγρότης, επιδίωκε συνεχώς να βελτιώνει την απόδοση των καλλιεργειών. Κατά τη διάρκεια της διπλωματικής του εργασίας στην Ευρώπη μυήθηκε στο Dutch Mold Board Plough. Καθώς είδε τη συσκευή σε χρήση, σημείωσε ότι ήταν δυσκίνητη και όχι τόσο χρηστική όσο έπρεπε. Ωστόσο, είδε το μικρόβιο μιας ιδέας και εργάστηκε για να τη βελτιώσει. Το αποτέλεσμα ήταν το ανασχεδιασμένο άροτρο Mold Board Ελάχιστης Αντίστασης. Αυτό το προηγμένο άροτρο έδωσε τη δυνατότητα στους αγρότες του 18ου αιώνα να οργώνουν το έδαφος πιο βαθιά, πιο εύκολα και να συντηρούν πολύτιμους σπόρους αυξάνοντας έτσι την απόδοση και την κερδοφορία των καλλιεργειών.

Ενώ υπηρετούσε ως υπουργός Εξωτερικών, ο Τζέφερσον ήταν εκνευρισμένος από την ανάγκη και τη δυσκολία διατήρησης διπλωματικών και στρατιωτικών μυστικών. Η απάντησή του ήταν το έξυπνο Wheel Cipher. Κατασκευασμένο από ξύλο, με 26 περιστρεφόμενες ταινίες (μία για κάθε γράμμα του αλφαβήτου) έγινε η πιο προηγμένη μέθοδος στον κόσμο μεταφοράς και προστασίας κρατικών μυστικών.

Ένας επισκέπτης στο Monticello εκτίθεται σε μια σειρά από τις πιο πρακτικές εφευρέσεις του Thomas Jefferson. πολλά σε χρήση μέχρι σήμερα. Το Μεγάλο Ρολόι, που εφευρέθηκε χωρίς λεπτοδείκτη, εξακολουθεί να εκτίθεται. Για να ρυθμίσει το ρολόι, ο Jefferson εφηύρε μια πτυσσόμενη σκάλα, η οποία χρησιμοποιείται ακόμα παγκοσμίως σε βιβλιοθήκες. Εφηύρε ένα υπέροχο ηλιακό ρολόι που εξακολουθεί να είναι ένα θαύμα της μηχανικής. Τα κρεβάτια στο σπίτι είναι έξυπνα κρεμασμένα από σχοινιά που τους επέτρεψαν να ανυψωθούν και να κατέβουν για να αυξηθεί ο χώρος διαβίωσης όταν δεν χρησιμοποιούνται. Εκατέρωθεν του μεγάλου τζακιού του κομμωτηρίου υπάρχουν κουφούρες. Αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να βάζουν υπηρέτες να στέλνουν κρασί και τρόφιμα χωρίς να εμφανίζονται σωματικά.

Ως άνθρωπος της πένας, ο Τζέφερσον διάβαζε συνεχώς, με βαθύτατη σκέψη και προτιμούσε να εργάζεται στη σιωπή. Για να διευκολύνει τις εργασιακές του συνήθειες δημιούργησε την περιστρεφόμενη καρέκλα ως μέσο μεγιστοποίησης της παραγωγικότητάς του. Η δυνατότητα περιστροφής, την οποία θεωρούμε δεδομένη σήμερα, ήταν επαναστατική και επέτρεψε στον χρήστη να έχει πρόσβαση σε πολλούς χώρους εργασίας και πρόσθετο υλικό από ένα μόνο σημείο ελέγχου.

Η περιστρεφόμενη βιβλιοθήκη ήταν παρόμοια εφεύρεση. Αυτή η έξυπνα απλή συσκευή επέτρεψε στον Τζέφερσον να εργάζεται με πολλά βιβλία και υλικά αναφοράς ταυτόχρονα από μια περιστρεφόμενη βάση πολλαπλών, λοξών προεξοχών καβαλέτου. Η ικανότητα πειστικής μελέτης και έγκαιρης σύγκρισης της λογοτεχνίας είναι και πάλι κάτι που θεωρούμε δεδομένο, αλλά ήταν μια σημαντική βελτίωση τον 18ο αιώνα.

Ο Thomas Jefferson ήταν ιδιαίτερα περήφανος για το Portable Copy Press που σχεδίασε. Αυτό το μικρό, διακριτικό πιεστήριο του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει πολλαπλά αντίγραφα σημαντικών εγγράφων ενώ ταξίδευε στην Ευρώπη ως διπλωμάτης. Οι άνθρωποι έμειναν έκπληκτοι με την ευκολία και τη λειτουργικότητα του μηχανήματος. Σχεδόν τόσο διάσημη όσο η φορητή πρέσα αντιγράφων ήταν η θήκη ταξιδιού που προσαρμόστηκε για τη μεταφορά της μονάδας. Ήταν ουσιαστικά το πρώτο φορητό γραφείο με θήκες για στυλό, μελάνι, μια ποικιλία από προμήθειες, ακόμη και ένα νυχτερινό ποτήρι.

Η ιδιοφυΐα του Thomas Jefferson, και τόσων πολλών συγχρόνων του, ήταν η ικανότητά τους να δημιουργούν πρακτικές συσκευές που βελτίωσαν τις δικές τους και τις συνθήκες της κοινωνίας τους. Τα δημιουργημένα πράγματα που χρειάζονταν. Το κέρδος δεν ήταν το κύριο κίνητρό τους. Οδηγήθηκαν από την ανάγκη για πιο λειτουργικά προϊόντα που θα ενίσχυαν την ικανότητά τους να είναι πιο παραγωγικοί.

Αυτή είναι μια συμβουλή που δίνω σχεδόν καθημερινά στη συμβουλευτική μου επιχείρηση. Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται να εφεύρουν το επόμενο Post-It Note, κουρευτική μηχανή, φερμουάρ ή Play-Dough. Οι επιτυχημένοι εφευρέτες, οι επιχειρηματίες και οι μικρές επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάστηκα γίνονται πάντα επιτυχημένοι επειδή ανταποκρίνονται σε μια ανάγκη παρέχοντας ένα προϊόν ή μια υπηρεσία με καλύτερα χαρακτηριστικά και οφέλη. Πάντα, αυτές οι προόδους προκύπτουν από την εμπειρία της ζωής τους, είτε από τη δουλειά, είτε από το χόμπι είτε από το σπίτι.

Η εστίαση σε αυτά που γνωρίζουμε και ζούμε καθημερινά είναι ο καλύτερος δρόμος για την επιχειρηματική εμπορική επιτυχία. Η Ουάσινγκτον, ο Φράνκλιν και ο Τζέφερσον επινόησαν πράγματα που έχουν αξία για τον κόσμο τους. Αυτό το μοντέλο λειτουργεί εξίσου καλά σήμερα.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε αυτό το άρθρο ή ένα έργο που μπορεί να σκέφτεστε. Η ευκαιρία να πετύχεις ως επιχειρηματίας δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη. Μάθετε τα μαθήματα της ιστορίας. Επικοινωνήστε με τον συγγραφέα, Geoff Ficke στο http://www.DuquesaMarketing.com407 260 1127 για δωρεάν διαβούλευση χωρίς υποχρέωση.

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Ο Thomas Jefferson θυμάται δικαίως ως ένας μεγάλος ιδρυτής πατέρας μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Παίξτε Ζύμη.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir