Ο καθορισμός και η επίτευξη στόχων είναι σαν να λύνεις ένα παζλ

[ad_1]

Οι στόχοι που θα θέλατε να επιτύχετε ή τα προβλήματα που θα θέλατε να λύσετε είναι πραγματικά σαν παζλ. Ξέρετε πώς θέλετε να μοιάζει το αποτέλεσμα, σαν να βλέπετε την εικόνα στο κουτί που σας λέει που θα καταλήξουν το κέντρο, οι γωνίες και τα περιθώρια του παζλ, αφού το παζλ είναι ενωμένο.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συνδυάσετε ένα παζλ και καθένας από αυτούς τους τρόπους λειτουργεί για το άτομο που το χρησιμοποιεί. Μερικοί γρίφοι συνθέτουν πρώτα τα σύνορα. Άλλοι ξεκινούν με μια κεντρική εικόνα. Πολλοί αρχίζουν να εργάζονται με γωνίες. Άλλοι πάλι καταδύονται και συνδυάζουν οποιοδήποτε από τα κομμάτια που βλέπουν ξεκάθαρα ότι ταιριάζει χωρίς να εστιάζουν σε κάποιο συγκεκριμένο τμήμα. Καθένας από αυτούς τους τρόπους λειτουργεί.

Καθένας από τους γρίφους ξέρει πώς μοιάζει το παζλ του και αν δεν το ξέρει, το σύστημα που χρησιμοποιεί θα τον βοηθήσει να το καταλάβει. Ωστόσο, κάθε γρίφος γνωρίζει επίσης ότι χωρίς την εικόνα στο κουτί, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να συναρμολογήσει το παζλ.Πώς είναι ο καθορισμός και η επίτευξη στόχων σαν παζλ;

Ο καθορισμός και η επίτευξη στόχων ξεκινά με πολλά μικρά κομμάτια όπως ένα παζλ. Πρέπει να συνδέσετε τα μέρη για να πετύχετε τον στόχο. Εάν δεν ξέρετε πώς φαίνεται ο στόχος σας, πώς θα βρείτε τα μέρη που ταιριάζουν και τα συνδέουν; Εάν προσπαθείτε να πετύχετε έναν στόχο που είναι εντελώς άγνωστος ή πολύ μακριά από τις τρέχουσες δεξιότητές σας, τότε θα πρέπει πρώτα να ορίσετε και να συνδέσετε βραχυπρόθεσμους στόχους, όπως το να συνδυάζετε γωνίες, όρια ή κέντρα για ένα παζλ. .

Είναι πάντα τα μικρά μέρη που συνθέτουν ένα μεγάλο και πολύπλοκο παζλ. Ο καθορισμός και η επίτευξη βραχυπρόθεσμων στόχων συμβάλλει στην οικοδόμηση αυτοπεποίθησης και σας βοηθά να επιτύχετε μεγάλους και σύνθετους στόχους πιο γρήγορα. Κανείς, εκτός από εσάς, δεν μπορεί να δημιουργήσει την εικόνα που θέλετε για το έτοιμο παζλ σας. Και δεν μπορείτε να αρχίσετε να συναρμολογείτε το παζλ μέχρι να έχετε μια ξεκάθαρη ιδέα για το πώς θα θέλατε να είναι το τελειωμένο σας παζλ.

Κάνοντας αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σας θα σας βοηθήσει να συνδέσετε τα μικρότερα κομμάτια.

Πόσο ξεκάθαρος είσαι στον στόχο σου;

Γνωρίζετε τα μέρη που χρειάζονται για να πετύχετε τον στόχο σας;

Γνωρίζετε τα βήματα που απαιτούνται για τη συναρμολόγηση των εξαρτημάτων;

Μπορείτε να κάνετε τα βήματα που απαιτούνται για τη συναρμολόγηση των εξαρτημάτων;

Ξέρετε κάποιον που μπορεί να κάνει τα βήματα που χρειάζονται για να συναρμολογήσει τα εξαρτήματα;

Εάν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις με ένα ναι, είστε έτοιμοι να φτιάξετε το παζλ σας και να πετύχετε τους στόχους σας. Αν όχι, ήρθε η ώρα να θέσετε τον βραχυπρόθεσμο στόχο να ξεκαθαρίσετε.

Δεν μπορείτε να αρχίσετε να συναρμολογείτε το παζλ μέχρι να έχετε μια ξεκάθαρη ιδέα για το πώς θα φαίνεται το έτοιμο παζλ σας, ακόμα κι αν το φαντάζεστε, οπότε πώς θα το ξεκαθαρίσετε;

Συγχαρητήρια, μόλις θέσατε τον πρώτο σας στόχο, ξεκαθαρίζοντας πώς θέλετε να είναι ο στόχος σας.

Πόσο εύκολο ήταν αυτό;

Καθώς προχωράτε προς τα εμπρός, η αυτοπεποίθησή σας θα μεγαλώνει και θα δημιουργείτε εκατομμύρια κομμάτια παζλ σε χρόνο μηδέν.

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Ο καθορισμός και η επίτευξη στόχων είναι σαν να λύνεις ένα παζλ μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Παζλ.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir