Οφέλη ενός Κέντρου Παιδικής Φροντίδας

[ad_1]

Ένα κέντρο φροντίδας παιδιών ή ένα νηπιαγωγείο εξυπηρετεί μια πολύ ζωτική λειτουργία στην προετοιμασία των μικρών παιδιών για τη μετάβαση στο δημοτικό σχολείο. Όταν διοικούνται επαγγελματικά από υψηλά καταρτισμένους δασκάλους προσχολικής ηλικίας, αυτές οι εγκαταστάσεις μπορούν να προσφέρουν πολλά χρήσιμα οφέλη στα μικρά παιδιά, τα οποία μπορεί να έχουν πολύ νόημα για αυτά ακόμη και κατά την ενήλικη ζωή τους.

Για να κατανοήσετε τα οφέλη της πρώιμης εκπαίδευσης, πρέπει πρώτα να έχετε μια εικόνα του τι συμβαίνει στην πραγματικότητα στην προσχολική ηλικία. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον αντίκτυπο τέτοιων εγκαταστάσεων.

Οι μαθησιακές δραστηριότητες στο νηπιαγωγείο

Μια βασική πτυχή της μάθησης που λαμβάνει χώρα στην προσχολική ηλικία είναι το γεγονός ότι επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στο παιχνίδι καθώς και στις δομημένες δραστηριότητες. Αυτό έχει αποδειχθεί επανειλημμένα ότι είναι ένας πολύ ισχυρός τρόπος διδασκαλίας μικρών παιδιών, ο οποίος προάγει πολύ τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους. Τέτοιο παιχνίδι και δομημένες δραστηριότητες συνδυάζονται επίσης με παιχνίδι ανοιχτού τύπου, που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τα παιδιά να προχωρήσουν με τον δικό τους ρυθμό.

Μια μεγάλη ποικιλία επιλογών δραστηριοτήτων είναι διαθέσιμη για αυτά τα παιδιά, όπως: παζλ, παιχνίδια, μπλοκ, κατασκευές, πηλός, ζύμη παιχνιδιού, ζωγραφική, επικόλληση, βιβλία και αισθητηριακές δραστηριότητες. Αυτές οι προαναφερθείσες δραστηριότητες μπορούν εύκολα να πραγματοποιηθούν σε εσωτερικούς χώρους. Για υπαίθριες επιλογές, το παιδί σας είναι βέβαιο ότι θα απολαύσετε: ξυλουργική, δραματικό παιχνίδι, θαλάσσιο παιχνίδι, εξερεύνηση φυσικών τοπίων, παιχνίδι σε αμμολάκκους, κούνιες και αναρρίχηση.

Εσείς ο γιος ή η κόρη θα αναπτύξετε επίσης πολύτιμες κοινωνικές δεξιότητες μέσω της αλληλεπίδρασης με άλλα παιδιά. Αυτό ενισχύεται περαιτέρω μέσω ομαδικών δραστηριοτήτων όπως: παιχνίδι με όργανα, παράσταση και αφήγηση, δράμα και υποκριτική, ιστορίες, ποίηση, χορός και τραγούδι.

Ποια είναι τα οφέλη της προσχολικής ηλικίας;

Πολλά οφέλη μπορούν να προκύψουν από τις πρώιμες εμπειρίες μάθησης:

1. Γνωστική ανάπτυξη:

Το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας δηλώνει ότι διάφορα γνωστικά αναπτυξιακά οφέλη μπορούν να προκύψουν από ποιοτικά προγράμματα προσχολικής ηλικίας. Το παιδί σας θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει ευεργετικές κοινωνικές δεξιότητες, πνευματική ανάπτυξη, ανεξαρτησία και ακόμη και νοητική συγκέντρωση. Το παιδί σας θα είχε καλύτερη γνωστική ανάπτυξη που θα το έκανε πολύ πιο προετοιμασμένο για το δημοτικό σχολείο.

2. Οφέλη για μειονεκτούσες οικογένειες:

Τα παιδιά σε μειονεκτούντα σπίτια είναι λιγότερο πιθανό να έχουν άφθονη γνωστική/πνευματική διέγερση στο περιβάλλον του σπιτιού τους. Τέτοια διέγερση μπορεί να βρεθεί σε προγράμματα μάθησης προσχολικής ηλικίας, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη μείωση των υφιστάμενων χασμάτων επιδόσεων. Αυτό είναι κάτι που έχει βγει ξεκάθαρα στη μελέτη High/Scope Perry Preschool Study που εδρεύει στις ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, η μελέτη αποκάλυψε ότι τα πνευματικά και κοινωνικά οφέλη που προέρχονται από την προσχολική μάθηση εκτείνονται πολύ πέρα ​​από τα πρώτα χρόνια του παιδιού και μέχρι την ενήλικη ζωή του/της. Ακόμη και στην ηλικία των 40 ετών, ένα τέτοιο παιδί θα είχε πολύ καλύτερες οικονομικές επιδόσεις, μορφωτικά αποτελέσματα και πολύ λιγότερη διάπραξη εγκλημάτων.

3. Βελτιωμένες δεξιότητες επικοινωνίας, κοινωνικές δεξιότητες και αυτοπεποίθηση:

Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των παιδιών και των δασκάλων, που παρέχονται από ένα περιβάλλον μάθησης προσχολικής ηλικίας, είναι μεγάλες ευκαιρίες για τα μικρά παιδιά να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Αυτό βοηθά επίσης στην οικοδόμηση πολύ καλύτερων κοινωνικών δεξιοτήτων, τις οποίες δεν θα είχαν πετύχει διαφορετικά.

Τα επιτεύγματα που παράγει ένα παιδί κατά τη διάρκεια της μάθησης, καθώς και η αναγνώριση από τους συμμαθητές και τους δασκάλους βοηθούν στην οικοδόμηση της αυτοπεποίθησης του παιδιού. Επιπλέον, το παιδί θα μάθει επίσης να εκτιμά τους άλλους και να εκτιμά τα επιτεύγματά τους επίσης.

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Οφέλη ενός Κέντρου Παιδικής Φροντίδας μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Παίξτε Ζύμη.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir