«Οι συγγενείς» του Alexander και η αξία τους

[ad_1]

"Kins" είναι το όνομα που δόθηκε στις όμορφες κούκλες 8 ιντσών που κατασκευάστηκαν από την The Alexander Doll Company ξεκινώντας στις αρχές του 1953. Οι "Kins" ήταν μια απομάκρυνση από την Madame Alexander καθώς κατασκευάζονταν από ένα σκληρό βαρύ και ανθεκτικό πλαστικό αντί για το συνηθισμένο σύνθετο υλικό της. . Αν και το υλικό είχε αλλάξει, η αυστηρή απαίτηση της Μαντάμ Αλεξάντερ για υψηλή ποιότητα σίγουρα δεν το έκανε και φάνηκε σε αυτές τις κούκλες.

Όπως με όλα τα πράγματα που έκανε η Μαντάμ Αλέξανδρος, αυτές οι κούκλες εξελίχθηκαν και καινοτόμησαν σχετικά γρήγορα. Μόλις στο δεύτερο έτος παραγωγής τους, οι κούκλες έγιναν περπατητές με ίσια πόδια. Δύο χρόνια αργότερα, το 1956, οι κούκλες εξελίχθηκαν ξανά ώστε να περιλαμβάνουν αρθρωμένα γόνατα. Τα νέα πιο ευέλικτα πόδια επέτρεψαν στις κούκλες να ποζάρουν όσο ποτέ άλλοτε, να γονατίσουν και φυσικά να κάθονται.

Το σώμα των κούκλων δεν ήταν το μόνο πράγμα που άλλαξε με τα χρόνια. Στη Μαντάμ Αλέξανδρο άρεσε η ποικιλία και φρόντισε οι κούκλες της να μην γίνουν ποτέ βαρετές. Κάθε χρόνο οι «Kins» ντύνονταν με μια θαυμάσια σειρά από νέα φορέματα που διατηρούσαν τη σειρά φρέσκια και μοναδική. Η σειρά πωλήθηκε επίσης σε διαφορετικά επίπεδα αξεσουάρ. Ορισμένα μοντέλα περιελάμβαναν μόνο τα βασικά, όπως κούκλα, εσώρουχα, παπούτσια και κάλτσες με ρούχα που πωλούνται χωριστά. Άλλα ήταν ολοκληρωμένα σετ σε κουτί με μια πλήρως ντυμένη κούκλα.

Δυστυχώς δεν μεγάλωσε και δεν εξελίχθηκε κάθε κούκλα στη σειρά. Τα «Quiz-Kins» έγιναν μόλις το 1953 και δεν επέστρεψαν ποτέ. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός 'Quiz-Kin' ήταν τα δύο κουμπιά στο πίσω μέρος. Το ένα κουμπί θα έκανε την κούκλα να κουνήσει ναι και το άλλο όχι. Παρά τη σχετική σπανιότητά τους και τα μοναδικά τους, τα Quiz-Kins δεν είναι γενικά τόσο πολύτιμα όσο τα κανονικά Alexander-Kins. Κατά την κατανόηση μου, αυτό οφείλεται στο ότι τα Quiz-Kins πωλούνται γενικά με πολύ απλά και βασικά ρούχα.

Αναγνώριση του Alexander-Kin σας

Αν και τα 'Kins' εξακολουθούν να παράγονται σήμερα και πλέον εξάγονται παγκοσμίως, τα πιο πολύτιμα είναι φυσικά τα αυθεντικά vintage μοντέλα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε την κούκλα σας.

Markins

"Alex" ή "Alexander"

Από το 1953 έως το 1976 οι Kin είχαν γραμμένο το «ALEX» στην πλάτη τους, μετά από αυτό εμφανίστηκε το πλήρες όνομα «Alexander».

Σειριακοί αριθμοί

Οι κούκλες που ήρθαν ήδη φορούσαν είχαν έναν τριψήφιο αριθμό (δηλαδή #123) στο κουτί τους. Τα κουτιά που είχαν τέσσερα ψηφία (δηλαδή 0123) ήταν για ρούχα σε κουτί. Δεν είναι ασυνήθιστο να δούμε μια κούκλα και ένα κουτί με σειριακούς αριθμούς που δεν ταιριάζουν. Αυτό συμβαίνει γενικά επειδή οι κούκλες εκτίθενται συχνά σε ένα παράθυρο και όταν πωλούνται τοποθετούνται πίσω σε ένα κουτί, όχι απαραίτητα στο κουτί που είχαν αρχικά.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Δύο κουμπιά

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό σήμα κατατεθέν του Quiz-Kins. Τα κουμπιά ελέγχουν την κίνηση του κεφαλιού και αυτές οι κούκλες κατασκευάστηκαν μόλις το 1953.

Straight Leg Walkers

Οι περιπατητές με ίσια πόδια εισήχθησαν το 1954 και το 1955. Αν η κούκλα ήταν χαρακτηριστικό βάδισης αλλά χωρίς άρθρωση στο γόνατο, κατασκευάστηκε είτε το 1954 είτε το 1955.

Αρθρωμένο Γόνατο

Τα ενωμένα γόνατα εισήχθησαν το 1956. Εάν η κούκλα σας έχει μια άρθρωση στην περιοχή του γονάτου, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από το 1956.

Παπούτσια Fuzzy Sole

Οι κούκλες με παπούτσια που είχαν ασαφή σόλα ήταν από το 1953 έως το 1958. Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε αυτήν τη μέθοδο για να βγάζετε ραντεβού με μια κούκλα, καθώς τα παπούτσια είναι το πιο συχνά αντικαθιστώμενο ή χαμένο αντικείμενο και μπορεί να σας παραπλανήσει ως προς την πραγματική ηλικία των κούκλων.

Αξίες κούκλας Alexander-Kin

Θα ήταν αδύνατο για εμάς να αναφέρουμε την αξία κάθε κούκλας Alexander-Kin, αλλά γενικά οι συγγενείς κυμαίνονται από $400 έως $2000 με τη συντριπτική πλειοψηφία μεταξύ $600 και $1000. Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες κούκλες, ένα μεγάλο ποσοστό της αξίας καθορίζεται από το ντύσιμο που φοράει η κούκλα.

Εάν μας στείλετε τις σωστές πληροφορίες, ίσως μπορέσουμε να σας δώσουμε μια πιο ακριβή εκτίμηση της αξίας των κούκλων σας. Οι φωτογραφίες πραγματικά βοηθούν!

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το «Οι συγγενείς» του Alexander και η αξία τους μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Κούκλες.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir