Οι γερμανικές κούκλες του Heinrich Handwerck

[ad_1]

Μερικές από τις πιο όμορφες κούκλες αντίκες κατασκευάστηκαν από τους Heinrich και Minna Handwerck στη Gotha της Γερμανίας το 1876. Το πιο χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό των μοντέλων τους είναι ότι έχουν ένα ζευγάρι μεγάλα μάτια σε σχήμα αμυγδάλου. Το 1902, η εταιρεία εξαγοράστηκε από τους Kammer και Reinhardt μετά το θάνατο του Heinrich. Η εταιρεία Kammer and Reinhardt συνέχισε να κατασκευάζει τις κούκλες μέχρι το 1932 όπου οι περισσότερες κούκλες φέρουν το σήμα τους "oHG".

Το καλούπι τους "109" είχε όψη γαλλικού τύπου και ήταν επίσης κατασκευασμένο από μπισκότο κεφάλι και σώμα με σφαιρική ένωση. Τα κεφάλια κούκλας σχεδιάστηκαν από την Handwerck και κατασκευάστηκαν από τους Simon και Halbig. Οι χειροποίητες κούκλες ήταν εξαιρετικής ποιότητας και η εταιρεία είναι περισσότερο γνωστή για τις κούκλες μωρών, τις παιδικές κούκλες και τα κουκλίστικα κεφάλια της Bebe. Ωστόσο, η εταιρεία παρήγαγε επίσης κούκλα σελιλόιντ με τα χρόνια.

Μερικά από τα καλούπια φέρουν άλλους αριθμούς στο κεφάλι που υποδεικνύουν το σχέδιό του που μπορεί επίσης να έχουν κατασκευαστεί από άλλες εταιρείες κούκλας και αυτά ήταν τα καλούπια W, 69, 79, 89, 99, 119, 139, 189. Κάποια άλλα καλούπια φέρουν ονόματα και γράμματα σύμβολα όπως τα Bebe de Recalme, Baby Cut, Bebe Cosmopolite, Bebe Superior, H, HH, HcH H, HHW, HW, La Bonita, Lotti και HANDWERCK LaBElle.

Η σειρά μπορεί να μην έχει πραγματικά ονόματα για να τα αναγνωρίσει όπως ακριβώς οι σειρές άλλων κατασκευαστών. Ωστόσο, αυτά τα σημάδια στο κεφάλι της κούκλας αλλά και στο σώμα τους μπορούν να καθορίσουν κατά προσέγγιση το έτος κατασκευής της. Ωστόσο, πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ακόμη και αν το σώμα της κούκλας μπορεί να μην έχει αυτά τα σημάδια ή την ίδια σύνθεση με το κεφάλι, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η κούκλα είναι ψεύτικη. Να θυμάστε ότι ορισμένοι κατασκευαστές κούκλων παραγγέλνουν ορισμένα μέρη των κούκλων τους σε άλλους κατασκευαστές. Έτσι, οι σημάνσεις μπορεί να είναι διαφορετικές ή μπορεί να μην έχουν καθόλου σημάδια.

Υπήρχε επίσης κούκλα με το όνομα Daisy που κατασκευάστηκε για το Ladies Home Journal το 1911. Κατασκευάστηκαν συνολικά 26.000 κούκλες μαργαρίτα και 5.000 από τις οποίες κατασκευάστηκαν από την JD Kestner. Ωστόσο, ο Simon και ο Halbig δημιούργησαν επίσης μερικές από τις παραγγελίες που φέρουν τη σήμανση Heinrich Handwerck Germany 1. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα πώς μπορεί να κατασκευαστεί ένα μοντέλο κούκλας από πολλούς κατασκευαστές κούκλας.

Σήμερα, μια κούκλα Heinrich Handwerck μπορεί να φτάσει και τα 1.000 δολάρια, όπως μια από τις κούκλες των 31 ιντσών που εμφανίζεται σε δημοπρασία μέσω Διαδικτύου. Μια κούκλα καλής κατάστασης μπορεί πραγματικά να φέρει τόσα πολλά, καθώς μερικές μπορεί να υπάρχουν εδώ και εκατό χρόνια. Όποιος μπορεί να σκεφτεί να συλλέξει τις κούκλες του Heinrich Handwerck θα πρέπει να μπορεί να βρει μία από τις πωλήσεις δημοπρασιών ή σε συνέδρια για κούκλες.

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Οι γερμανικές κούκλες του Heinrich Handwerck μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Κούκλες.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir