Λεπτές κινητικές δεξιότητες για παιδιά προσχολικής ηλικίας και καλή στάση σώματος

[ad_1]

Το Fine Motor Skills είναι η ικανότητα να ελέγχετε μικρές ακριβείς κινήσεις με τα δάχτυλα, τους καρπούς και τα χέρια. Αυτές οι δεξιότητες είναι σημαντικές για τις καθημερινές δραστηριότητες στη ζωή. Παίζουν επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στις σχολικές δραστηριότητες. Οι δεξιότητες γραφής ενός παιδιού εξαρτώνται από τις λεπτές κινητικές δεξιότητες του παιδιού. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τις λεπτές κινητικές δεξιότητες του παιδιού σας.

Δεν είναι καλή ιδέα να πείσουμε ένα παιδί να εξασκηθεί στη γραφή έως ότου εκθέσουμε το παιδί να γράψει κάποιες ευθείες γραμμές και καμπύλες κ.λπ.

Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες στις οποίες μπορείτε να εκθέσετε τα παιδιά σας - Πολλές δραστηριότητες είναι διασκεδαστικές και βοηθούν επίσης στην ανάπτυξη λεπτών κινητικών δεξιοτήτων.....Υπάρχουν βασικά τρία είδη δραστηριοτήτων που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων του παιδιού σας:

Πιάνοντας - παράδειγμα: χρησιμοποιώντας μολύβια, κραγιόνια, πινέλα κ.λπ

Χειρισμός - παράδειγμα: ψαλίδι, ζύμωμα, μάζεμα κ.λπ

Συντονισμός χεριού-ματιού - παράδειγμα: γραφή, κοπή, κλωστή κ.λπ

Ακολουθούν μερικές δραστηριότητες που μπορούν να βελτιώσουν τις λεπτές κινητικές δεξιότητες του παιδιού σας:

Παίζοντας με το play-dough

Χρησιμοποιώντας ψαλίδι για να κόψετε πολύ και πολύ χαρτί. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά δεν χρησιμοποιούν το ψαλίδι για ενήλικες αλλά χρησιμοποιούν το ψαλίδι ασφαλείας.

Μαζεύοντας χάντρες ή άλλα μικροσκοπικά αντικείμενα χρησιμοποιώντας τσιμπιδάκια.

Ζωγραφική με τα δάχτυλα

Στοίβα αντικείμενα - κάρτες, νομίσματα, μπλοκ κ.λπ

Συνδέστε τα παζλ με κουκκίδες

Σχέδιο και σκαρίφημα

Δραστηριότητες χάντρες

Κάνοντας πάζλ

Οποιαδήποτε δραστηριότητα που απομονώνει τη δραστηριότητα των δακτύλων - παράδειγμα παίζοντας πιάνο ή πληκτρολόγηση

Ζύμωμα ζύμης, ανάμειξη ζύμης για κέικ - ζητήστε τους να σας βοηθήσουν στο μαγείρεμα σας...

Η καλύτερη ηλικία για να διδάξετε καλές δεξιότητες γραφής στα παιδιά σας είναι μεταξύ 3 και 10 ετών. Η εξάσκηση στη γραφή μπορεί συχνά να είναι δύσκολη και βαρετή για το παιδί. Πάρτε το αργά και κάντε το με τον σωστό τρόπο. Βάλτε τους να εξασκήσουν πρώτα τις λεπτές κινητικές δεξιότητες και μετά να προχωρήσουν στα αλφάβητα. Βεβαιωθείτε επίσης ότι η λαβή του μολυβιού είναι σωστή.

Η καλή στάση του σώματος είναι σημαντική και παίζει βασικό ρόλο στις δεξιότητες γραφής. Η κακή στάση του σώματος προκαλεί άγχος στα νεαρά αγκάθια. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να έχετε την τέλεια στάση για το παιδί σας:

Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας έχει το δικό του τραπέζι και καρέκλα για λόγους γραφής (το ύψος πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με το ύψος του παιδιού).

Τα πόδια πρέπει να είναι επίπεδα στο πάτωμα ή σε στήριγμα ποδιών.

Η πλάτη του παιδιού πρέπει να στηρίζεται σε καρέκλα. Το κάτω μέρος του παιδιού πρέπει να πιέζεται στην πίσω τσέπη της καρέκλας του.

Το κεφάλι πρέπει να ισορροπεί πάνω από τους ώμους - δεν πρέπει να γέρνει προς τα πλάγια ή να γέρνει προς τα εμπρός.

Δεν είναι καλό να έχουν υπερβολική πίεση στους ώμους τους (σκύβουν πολύ στο πλάι για να γράψουν)

Μια γενική συμβουλή όταν περπατούν είναι -

Ένα χαμηλωμένο πηγούνι σημαίνει ότι οι μύες του λαιμού σας κουβαλούν το βάρος και η πίεση θα ρέει ακριβώς κάτω από το λαιμό και κάτω από την πλάτη. Λοιπόν τώρα ξαπλωμένος....

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για τη σωστή στάση του σώματος όταν το παιδί σας εργάζεται στον υπολογιστή:

Η οθόνη του υπολογιστή πρέπει να βρίσκεται στο ύψος των ματιών του παιδιού. Διαφορετικά θα τεντώσουν τον λαιμό τους. Πάνω από το επίπεδο των ματιών δεν είναι καθόλου καλό.

Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι πρέπει να είναι ελαφρώς χαμηλότερα από ένα γραφείο γραφής, ώστε οι ώμοι να μπορούν να χαλαρώσουν.

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Λεπτές κινητικές δεξιότητες για παιδιά προσχολικής ηλικίας και καλή στάση σώματος μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Παίξτε Ζύμη.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir