Ιστορικά γεγονότα για τα τρένα Lionel

[ad_1]

Όταν οι κατασκευαστές άρχισαν να φτιάχνουν τρένα παιχνιδιών πριν από περισσότερα από 100 χρόνια, δεν μπορούσαν να γνωρίζουν πόσο δημοφιλή θα γίνονταν αυτά τα παιχνίδια ή πώς θα γίνονταν ένα δια βίου χόμπι και εμμονή πολλών ανθρώπων. Σίγουρα ο Joshua Lionel Cowen δεν ήξερε πότε έβαλε για πρώτη φορά έναν μικρό κινητήρα σε ένα μοντέλο flat αυτοκίνητο το 1901 ότι το όνομά του σύντομα θα γινόταν και θα παρέμενε μια οικιακή λέξη για εκατομμύρια ανθρώπους από γενιά σε γενιά. Ούτε θα μπορούσε να γνωρίζει ότι τα τρένα-μοντέλα του Lionel θα γινόταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα των μικροσκοπικών σιδηροδρόμων στον κόσμο.

Κατά ειρωνικό τρόπο, το πρώτο τρένο Lionel, το οποίο ήταν γνωστό απλώς ως «ηλεκτρικό εξπρές», σχεδιάστηκε όχι ως παιχνίδι αλλά απλώς ως μια κινούμενη οθόνη για να κερδίσει την προσοχή του κόσμου. Σίγουρα έγινε και άρχισαν να συρρέουν ερωτήματα από ανθρώπους που ήθελαν να αγοράσουν αυτόν τον απίστευτο μικρό σιδηρόδρομο ως δώρα για τα παιδιά τους.

Με τα χρόνια, η δημοτικότητα των τρένων μοντέλων του Lionel θα αυξανόταν και θα μειωνόταν, η εταιρεία θα αντάλλασσε χέρια πολλές φορές, αλλά ποτέ αυτό το παιχνίδι δεν θα εξαφανιζόταν εντελώς από την αμερικανική κουλτούρα. Σήμερα έχουν πωληθεί πάνω από 50 εκατομμύρια σετ σιδηροδρόμων και παράγονται πάνω από 300 μίλια γραμμής ετησίως.

The Rise of Lionel Trains

Η δημοτικότητα του μοντέλου κτιρίου τρένων γενικά και των τρένων Lionel ειδικότερα έχει τα θεμέλιά της στον ρομαντισμό της αμερικανικής κουλτούρας. Οι σιδηρόδρομοι ήταν το πρώτο σύμβολο των σύγχρονων μεταφορών και οι άνθρωποι παρακολουθούσαν πραγματικές ατμομηχανές να τρέχουν στην ράγα με τη μεγάλη σειρά των αυτοκινήτων τους και φαντάζονταν πώς θα ήταν να επιβιβαζόσουν και να μεταφερθείς σε κάποιο νέο και διαφορετικό μέρος. Αργότερα, όταν οι πραγματικοί σιδηρόδρομοι άρχισαν να εξαφανίζονται, οι μικροσκοπικοί σιδηρόδρομοι θα γίνονταν μέρος της ρομαντικής ιστορίας της Αμερικής, όπως η παλιά Δύση και οι παλιοί άντρες των βουνών.

Ένα από τα πράγματα που έκαναν τα τρένα μοντέλα Lionel σε τόσο μεγάλη ζήτηση ήταν η ποιότητα της κατασκευής τους και η εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια που έδινε κάθε ατμομηχανή, κάθε αυτοκίνητο και κάθε κτίριο, άτομο και κομμάτι τροχιάς. Όλοι έμοιαζαν τόσο αληθινοί που οι άνθρωποι άρχισαν να βλέπουν τους εαυτούς τους ως οδηγούς και ιδιοκτήτες και μεγιστάνες των δικών τους σιδηροδρόμων. Έγινε ένα χόμπι της ζωής του που συχνά ξεκινούσε όταν ένα παιδί ανακάλυπτε ότι το πρώτο μικρό τρένο μοντέλο Lionel έτρεχε κάτω από το δέντρο το πρωί των Χριστουγέννων. Ένα αγαπημένο παιχνίδι που με τα χρόνια θα εξελισσόταν σε ένα χόμπι που στη συνέχεια θα μοιραζόταν και θα περνούσε από γενιά σε γενιά.

Θα δημιουργηθούν σύλλογοι και καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα άρχιζαν να μοιράζονται το ενδιαφέρον τους για την κατασκευή μοντέλων σιδηροδρόμων, θα προέκυπταν ζωντανοί διαγωνισμοί για να δουν ποιος θα μπορούσε να χτίσει την πιο ρεαλιστική και μεγαλύτερη αυτοκρατορία σιδηροδρομικών παιχνιδιών. Τις δεκαετίες του '50 και του '60 δεν ήταν ασυνήθιστο να βλέπουμε πατέρες και γιους στα καταστήματα χόμπι κάθε Σάββατο να αναζητούν την πιο πρόσφατη ατμομηχανή ή άλλο κτίριο, δέντρο ή φανοστάτη για να προσθέσουν στους αναπτυσσόμενους σιδηροδρόμους τους.

Σήμερα, οι ενήλικες άντρες είναι οι κύριοι αγοραστές μικρών σιδηροδρομικών γραμμών, αυτοκινήτων και αξεσουάρ, καθώς έχουν ανακαλύψει ξανά τις χαρές της κατασκευής μοντέλων σιδηροδρόμων που απολάμβαναν οι παππούδες και οι προπάππους τους. Τα μοντέλα τρένων έχουν γίνει μέρος της κληρονομιάς μας και τα τρένα μοντέλα της Lionel συνεχίζουν να πρωτοστατούν σε ποιοτικές ατμομηχανές, τροχαίο υλικό και τροχιά.

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Ιστορικά γεγονότα για τα τρένα Lionel μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Αυτοκινητάκια.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir