Ιστορία της Vintage Kewpie Doll

[ad_1]

Η Rose O'Neill, η δημιουργός της vintage κούκλας Kewpie, ήταν συγγραφέας, εικονογράφος, καλλιτέχνης, γλύπτης και επιχειρηματίας από τις αρχές των δεκαεννιά εκατοντάδων.

Γεννήθηκε στο Wilkes Barre της Πενσυλβάνια και μεγάλωσε στη Νεμπράσκα και κέρδισε τον πρώτο της διαγωνισμό σχεδίασης σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών. Η Rose μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου έγινε γνωστή εικονογράφος και περνούσε το χρόνο της ανάμεσα σε σπίτια στη Νέα Υόρκη, το Κονέκτικατ και το Isle of Capri.

"Κάνε καλές πράξεις με αστείο τρόπο. Ο κόσμος χρειάζεται να γελάει ή τουλάχιστον να χαμογελά περισσότερο από ό,τι κάνει."

Αυτή η φιλοσοφία της φαίνεται στις κούκλες της Kewpie που βασίζονταν σε σχέδια που είχε κάνει από έναν μικρό αδερφό όταν ήταν νεαρή κοπέλα που έπαιζε μαζί του. Όλα τα μικρά βλέμματά του και οι χειρονομίες του ενσωματώθηκαν στις φιγούρες της Kewpie. Οι πρώτες φιγούρες Kewpie θεωρήθηκαν ως εικονογραφήσεις ιστοριών αγάπης στο Ladies Home Journal γύρω στο 1909 και ακολούθησαν στο Woman's Home Companion και το Woman's Home Journal, με πολλές από τις εικονογραφήσεις να συνοδεύουν τους στίχους.

Το 1912, αποκόμματα από αυτά τυπώθηκαν στο Women's Home Journal. Το ταξίδι της κούκλας Kewpie ξεκίνησε από εκεί.

Η δημοτικότητα των χάρτινων κούκλων οδήγησε στην κατοχύρωση του εμπορικού σήματος KEWPIE και το 1913 οι πρώτες κούκλες κατασκευάστηκαν στη Γερμανία από την εταιρεία κούκλων JD Kestner. Αυτά τα πρώιμα vintage Kewpies ήταν φτιαγμένα από μπισκότα. Ακολούθησαν και άλλα κατασκευασμένα σε σύνθεση και σελιλόιντ, σαπούνι και Wedgewood. Η δημοτικότητα ανέβηκε σε όλο τον κόσμο και μόλις το 1930 άρχισε να μειώνεται.

Ωστόσο.. Οι κούκλες Kewpie ήταν πάντα στην παραγωγή και είναι μέχρι σήμερα. Τα σύγχρονα παράγονται μαζικά σε βινύλιο. Μία εταιρεία, η German Doll Company, τα παράγει από τα αυθεντικά καλούπια μπισκότων Kewpie. Η Charisma Company που ανήκει στη Marie Osmond είναι η πιο πρόσφατη εταιρεία που παράγει την κούκλα Kewpie που έχει κατασκευαστεί σε κάθε μέγεθος από 1 ίντσα έως πάνω από 3 πόδια.

Σήμερα, αν ελπίζετε να αποκτήσετε μια vintage κούκλα Kewpie, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να πληρώσετε το υψηλότερο δολάριο για αυτήν, καθώς έχουν υψηλή ζήτηση και επομένως υψηλή τιμή.

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Ιστορία της Vintage Kewpie Doll μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Κούκλες.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir