Θυμάται κανείς την τρέλα με τα μπαλώματα λάχανου;

[ad_1]

Αν είστε άνω των 30 ετών, πιθανότατα θυμάστε την τρέλα των κούκλων «Cabage Patch Dolls» τη δεκαετία του 1980. Οι άνθρωποι περίμεναν στις ουρές για ώρες μόνο για το προνόμιο να αγοράσουν μία από αυτές τις κούκλες. Τα καταστήματα δεν μπορούσαν να τα κρατήσουν στα ράφια. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ήταν το μεγαλύτερο τέχνασμα μάρκετινγκ της δεκαετίας του 1980.

Οι κούκλες σχεδιάστηκαν αρχικά από έναν άντρα ονόματι Xavier Roberts που ζούσε στη Τζόρτζια. Το 1982 ο Roberts πούλησε τα δικαιώματα μαζικής παραγωγής στην Coleco Toy Company. Όπως ίσως θυμάστε, κάθε κούκλα Cabbage Patch είχε το δικό της όνομα και τα γενέθλιά της, έγγραφα υιοθεσίας και πιστοποιητικό γέννησης. Κάθε κούκλα λέγεται ότι είναι μοναδική (απλώς λίγο διαφορετική).

Τα πρώτα χρόνια, φαινόταν ότι η Coleco δεν μπορούσε να παράγει αυτές τις κούκλες αρκετά γρήγορα. Οι κούκλες ήταν τόσο περιορισμένες την περίοδο των Χριστουγέννων, που ορισμένα καταστήματα έπρεπε να καλέσουν την αστυνομία μόνο και μόνο για να ελέγξουν τα πλήθη που περίμεναν στην ουρά για τις κούκλες. Άλλα καταστήματα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν λαχειοφόρους αγορές για να διανεμηθούν δίκαια οι κούκλες και να αποφευχθούν σκηνές που θυμίζουν όχλο. Το 1985 η Coleco ανέφερε ρεκόρ πωλήσεων 600 εκατομμυρίων δολαρίων χάρη στις κούκλες Cabbage Patch.

Προφανώς, όπως οι περισσότερες μόδες, η μόδα του Cabbage Patch δεν κράτησε πολύ. Οι πωλήσεις μειώθηκαν από 600 εκατομμύρια δολάρια το 1985 σε μόλις 250 εκατομμύρια δολάρια το 1986. Υπήρχαν scalpers και κερδοσκόποι που έμειναν με ντουλάπες γεμάτες κούκλες που ξαφνικά δεν πουλούσαν πολύ καλά πια. Στη συνέχεια, η Coleco δοκίμασε πολλά πράγματα για να αναζωογονήσει την αγορά για τις κούκλες βάζοντας τις κούκλες να «κάνουν πράγματα», όπως να μιλάνε. Ωστόσο, τα πράγματα κατέβηκαν από εκεί και η Coleco έπρεπε να κηρύξει πτώχευση το 1988.

Η εταιρεία Hasbro απέκτησε τα δικαιώματα παραγωγής της κούκλας το 1989. Σταδιακά άρχισαν να φτιάχνουν τις κούκλες για μικρότερα παιδιά, οδηγώντας σε μικρότερες κούκλες. Παρόλο που οι κούκλες Cabbage Patch ήταν από τις κούκλες με τις περισσότερες πωλήσεις. Η Hasbro δεν μπόρεσε ποτέ να αναζωογονήσει την αγορά των μπαλωμάτων λάχανου. Το 1994 η Mattel αγόρασε τα δικαιώματα για την κούκλα.

Επί του παρόντος, η Mattel εξακολουθεί να παράγει κούκλες με λάχανο. Ωστόσο, οι κούκλες δεν έχουν πλέον υφασμάτινο σώμα, συνεχίζουν να είναι όλες κούκλες παιχνιδιών βινυλίου. Οι κούκλες είναι γενικά περίπου 14 ίντσες ή μικρότερες, και οι περισσότερες από αυτές συνοδεύονται από ένα κόλπο, όπως το κολύμπι και το βούρτσισμα των δοντιών. Οι περισσότερες από τις κούκλες Cabbage Patch που κατασκευάζονται από την Mattel εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες σε ορισμένα καταστήματα λιανικής όπως η Toy's R US. Η τιμή είναι γενικά κάτω από $20.

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Θυμάται κανείς την τρέλα με τα μπαλώματα λάχανου; μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Κούκλες.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir