Η ιστορία των αναζητήσεων λέξεων

[ad_1]

Όντας μια σχετικά απλή έννοια στον πυρήνα της, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι η λέξη αναζήτηση υπάρχει με κάποια μορφή εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα, καθώς οι αναζητήσεις λέξεων είναι λιγότερο από 50 ετών και προέκυψαν πολύ μετά τη δημιουργία πολλών άλλων δημοφιλών παιχνιδιών που σχετίζονται με λέξεις, όπως σταυρόλεξα και σκραμπλ.

Ο άνθρωπος που πιστώθηκε με τη δημιουργία της πρώτης αναζήτησης λέξεων είναι ο Norman Gibat, ο οποίος τις δημοσίευσε σε μια μικρή τοπική εφημερίδα στο Normal της Οκλαχόμα αφιερωμένη σε ταξινομημένες καταχωρίσεις που ονομάζονται Selenby Digest. Οι αναζητήσεις λέξεων έπιασαν αμέσως, και σύντομα οι ντόπιοι δάσκαλοι ζήτησαν επιπλέον αντίγραφα ως δραστηριότητες για τους μαθητές τους. Σύντομα τους έστελναν σε άλλους δασκάλους εκτός της περιφέρειάς τους, και οι αναζητήσεις λέξεων τελικά έγιναν κοινοπρακτικές, που εμφανίστηκαν σε εφημερίδες σε όλο τον κόσμο.

Οι διαδικτυακές αναζητήσεις λέξεων είναι πλέον άφθονες και μπορούν να αντιμετωπιστούν με οποιονδήποτε τρόπο διαφορετικών μορφών, από τους μικρότερους πίνακες που χαρακτηρίζουν τις εφημερίδες ή τις παιδικές εκδόσεις μέχρι τις πιο γιγάντιες, που φιλοξενούν δεκάδες λέξεις κρυμμένες ανάμεσα σε εκατοντάδες γράμματα. Ορισμένα παζλ μπορεί να τοποθετούν λέξεις μόνο σε θέσεις προς τα εμπρός, μερικά μόνο κάθετα και οριζόντια, ενώ άλλα τα τοποθετούν επίσης προς τα πίσω και διαγώνια. Σε ορισμένα παζλ οι λέξεις δεν θα επικαλύπτονται μεταξύ τους, που σημαίνει ότι κάθε γράμμα που χρησιμοποιήσαμε μόνο για μία λέξη ή καθόλου, ενώ άλλα επικαλύπτονται.

Πολλοί διαφορετικοί ιστότοποι που βασίζονται σε παζλ έχουν επίσης δημιουργός αναζήτησης λέξεων εργαλεία, τα οποία επιτρέπουν στους ανθρώπους να σχεδιάζουν τα δικά τους παζλ. Μπορούν να καθορίσουν ποιες λέξεις πρέπει να αναζητηθούν, αν οι λέξεις μπορούν να επικαλύπτονται ή όχι στον πίνακα, πόσο μεγάλος είναι ο πίνακας και άλλες πτυχές που σχετίζονται με τη διάταξη και το σχεδιασμό του παζλ.

Με τα χρόνια, έχουν εμφανιστεί αρκετές παραλλαγές στα παραδοσιακά παζλ. Μια δημοφιλής παραλλαγή έχει μια κρυφή ένδειξη ή μια σειρά λέξεων που έχουν απομείνει από τα γράμματα που δεν χρησιμοποιήθηκαν στο παζλ. Αυτά τα γράμματα μπορεί να εμφανίζονται με σειρά από πάνω προς τα κάτω, από αριστερά προς τα δεξιά ή μπορεί να χρειαστεί να αποκωδικοποιηθούν με τη χρήση μιας ερώτησης ή υπόδειξης.

Μια άλλη παραλλαγή αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αναζητάτε λέξεις. Αντί οι λέξεις να ευθυγραμμίζονται σε ευθεία γραμμή, τα γράμματα της λέξης μπορούν να ξεπηδούν το ένα από το άλλο σε οποιαδήποτε από τις 8 κατευθύνσεις. Αυτό καθιστά πολύ πιο δύσκολο τον εντοπισμό των ενδείξεων με σάρωση για ολόκληρες λέξεις και απαιτεί μια πιο μεθοδική προσέγγιση. Αυτή η μορφή προτιμάται από ορισμένους παίκτες, ενώ άλλοι απολαμβάνουν τη διαδικασία αναζήτησης ολόκληρων λέξεων, με ή χωρίς να γνωρίζουν ποιες λέξεις πρέπει να αναζητηθούν.

Οι αναζητήσεις λέξεων αποδεικνύονταν πάντα ελκυστικές για τα παιδιά, και οι αναζητήσεις λέξεων για παιδιά κάνουν εξαιρετική δουλειά στο να απασχολούν το μυαλό τους, να τους διδάσκουν νέες λέξεις και στην περίπτωση των επίκαιρων παζλ λέξεων, δείχνοντάς τους πώς αλληλοσυνδέονται διαφορετικές έννοιες και πράγματα. Ωστόσο, είτε μικροί είτε μεγάλοι, οι αναζητήσεις λέξεων είναι ένας χωρίς άγχος και ευχάριστος τρόπος για να περάσετε την ώρα σας.

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Η ιστορία των αναζητήσεων λέξεων μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Παζλ.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir