Η διαφορά ανάμεσα στις κούκλες και τις φιγούρες δράσης

[ad_1]

Όταν ακούτε τη λέξη "κούκλα", το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό είναι "Barbie". Η κύρια διαφορά ανάμεσα στις κούκλες και τις φιγούρες δράσης είναι ότι η πρώτη είναι προσανατολισμένη στα κορίτσια, ενώ η δεύτερη στα αγόρια. Οι κούκλες συνήθως περιλαμβάνουν ασορτί ρούχα, ενώ οι φιγούρες δράσης περιλαμβάνουν γενικά ρούχα και αξεσουάρ που μπορεί να μην βλέπετε κάθε μέρα.

Κοιτάξτε τη Barbie. Από την ίδρυσή της το 1959, η Barbie ήταν το βασικό παιχνίδι για κορίτσια, όπως και τα εναλλάξιμα ρούχα, τα ροζ αυτοκίνητα και οι παραλλαγές του Malibu Beach House. Αν και η συλλογή αργότερα συμπεριέλαβε τον Ken, φυσικά, ο Ken δεν ήταν σε καμία περίπτωση μια φιγούρα δράσης. Τα ρούχα του, όπως αυτά της Barbie, ήταν τυπικά καθημερινά ρούχα, αν και ήταν ανδρικά.

Συγκριτικά, η τυπική "φιγούρα δράσης" σας είναι μυώδης, ειδικά σε υπερβολικό βαθμό, και μπορεί να περιλαμβάνει όπλα ως αξεσουάρ. Δύο κλασικά παραδείγματα που έρχονται στο μυαλό είναι οι Thundercats και ο GI Joe. Οι χαρακτήρες των Thundercats, ενώ έμοιαζαν κάπως σαν άνθρωπο, ήταν συνήθως κίτρινοι ή γκρίζοι, με υπερβολικά ανεπτυγμένους μύες. τα ρούχα τους αποτελούνταν από φανελάκια ή καλσόν. Οι περισσότερες φιγούρες των Thundercats, είτε άνδρες είτε γυναίκες, περιελάμβαναν ένα όπλο. Το Lion-O, για παράδειγμα, ήταν συσκευασμένο με το The Sword of Omens, ένα μακρύ σπαθί με φλογερό-κόκκινο χερούλι.

Ο GI Joes, αν και δεν ήταν τόσο μυώδης όσο οι Thundercats, παρόλα αυτά έμοιαζε σε καλή φυσική κατάσταση και γενικά περιλάμβανε αξεσουάρ όπως πολυβόλα, μαχαίρια και χειροβομβίδες. Μπορείτε πραγματικά να υποστηρίξετε ότι αυτά δεν ήταν σχεδιασμένα για αγόρια; Αυτό δεν σημαίνει ότι τα κορίτσια δεν έπαιξαν ποτέ μαζί τους, αλλά δεν ήταν αυτό που είχαν στο μυαλό τους οι εταιρείες μάρκετινγκ.

Άλλες δημοφιλείς κούκλες περιλαμβάνουν το American Girl και την Ashton-Drake, οι οποίες είναι και οι δύο προσανατολισμένες σε νεαρά κορίτσια. Μερικές φορές, ορισμένοι ενήλικες μπορεί να συλλέγουν κούκλες αυτού του τύπου, λόγω της ρεαλιστικής εμφάνισης και της αξίας τους, εάν διατηρούνται σε καλή κατάσταση.

Μια άλλη κλασική συλλογή φιγούρων δράσης που μπορεί να σας έρθει στο μυαλό είναι οι Teenage Mutant Ninja Turtles, των οποίων το ίδιο το όνομα υποδηλώνει δράση και ίσως βία. Όπως οι GI Joe και Thundercats, οι Χελώνες, πανοπλίες και σετ παιχνιδιού με οχήματα όπως τανκς και αυτοκίνητα με πυροβολικό. Και πάλι, ενώ μερικά κορίτσια μπορεί να βρήκαν τις χελώνες Ninja ελκυστικές, ήταν κυρίως δημοφιλείς στα αγόρια. Οι κακοί, επίσης, παραμορφώθηκαν και μεταλλάχθηκαν, όπως ο Shredder και οι κολλητοί του, ο Bebop και ο Rocksteady. Ίσως αυτές οι φιγούρες είχαν σκοπό να προσελκύσουν τα ίδια αγόρια που τους άρεσαν τα επιθετικά ανταγωνιστικά αθλήματα και τα πολεμικά παιχνίδια.

Οι σημερινές φιγούρες δράσης ποικίλλουν κάπως, αλλά και πάλι, η εμφάνισή τους ως σύνολο είναι περίπου η ίδια. Ίσως, ακόμα και όταν αλλάζουν οι καιροί, η νοοτροπία των ανθρώπων τείνει να παραμένει η ίδια. Τα παιχνίδια που παράγονται για αγόρια και κορίτσια, ως επί το πλείστον, αντικατοπτρίζουν αυτό.

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Η διαφορά ανάμεσα στις κούκλες και τις φιγούρες δράσης μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Κούκλες.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir