Επιλογή εκπαιδευτικών παιχνιδιών

[ad_1]

Πώς διασφαλίζετε ότι το εκπαιδευτικό παιχνίδι που αγοράζετε θα είναι κατάλληλο για το παιδί σας; Όπως σε όλα, δεν υπάρχουν εγγυήσεις για τα παιδιά. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή παιδικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών που μπορούν να βελτιώσουν τις πιθανότητες να γίνει αποδεκτή η επιλογή σας. Αρχικά, αξιολογήστε το αναπτυξιακό στάδιο στο οποίο βρίσκεται το παιδί σας. Επιλέξτε εκπαιδευτικά παιχνίδια που στοχεύουν δεξιότητες και ικανότητες για αυτό το στάδιο. Ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι που είναι πολύ προηγμένο μπορεί να προκαλέσει απογοήτευση και ένα πολύ απλό δεν θα είναι αρκετά προκλητικό για να δικαιολογήσει την προσοχή. Ακολουθεί μια γενική οδηγία για τα είδη παιδικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών που ταιριάζουν καλύτερα για τα αναπτυξιακά στάδια από το νεογέννητο έως την ηλικία των 3 ετών. Αυτό προορίζεται μόνο να είναι ένας οδηγός για να αρχίσετε να σκέφτεστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Χρησιμοποιήστε αυτές τις οδηγίες και τις γνώσεις σας για τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας για να σας βοηθήσουν να κάνετε τις αγορές εκπαιδευτικών παιχνιδιών σας.

Νεογέννητο έως 3 μηνών: Τα μωρά δεν μπορούν να κάνουν πολλά σε αυτό το στάδιο, αλλά οι αισθήσεις τους είναι πρόθυμες για διέγερση. Παιδικά εκπαιδευτικά παιχνίδια με μοτίβα υψηλής αντίθεσης και έντονα χρώματα θα τραβήξουν την προσοχή των μικρών. Τα μωρά μπορούν να δουν χρώμα από τη γέννησή τους, αλλά δυσκολεύονται να διακρίνουν παρόμοιους τόνους. Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί με φωτεινά και ευδιάκριτα διαφορετικά χρώματα, όπως κόκκινο, πράσινο, μαύρο και άσπρο, βοηθούν τα μωρά να διαφοροποιούν τα σχήματα και τα σχέδια. Τα μωρά περνούν πολύ χρόνο ανάσκελα και στο πλάι σε αυτή την ηλικία φτιάχνοντας πολύχρωμα κινητά που παίζουν μουσική μια εξαιρετική επιλογή εκπαιδευτικού παιχνιδιού. Τα μωρά γοητεύονται από την αντανάκλασή τους στους καθρέφτες ασφαλείας. Δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους αλλά η δραστηριότητα είναι μεγάλη οπτική διέγερση. Τα παιδικά γυμναστήρια είναι εξαιρετικά εκπαιδευτικά παιχνίδια λόγω της ποικιλίας των ερεθισμάτων που προσφέρουν. Τα παιδικά γυμναστήρια έχουν φωτεινά χρώματα, ποικίλα εξαρτήματα με διαφορετικά σχήματα, υφές και ήχους. Τα περισσότερα γυμναστήρια παίζουν πλέον μουσική και έχουν και φώτα. Αυτά τα εκπαιδευτικά γυμναστήρια παιχνιδιών απαιτούν από το μωρό να τραβήξει, να κλωτσήσει ή να χτυπήσει κάτι για να ενεργοποιήσει το ερέθισμα που βοηθά στην ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων.

Προτεινόμενα παιχνίδια για αυτήν την ηλικία: Galt Paynest and Gym, Busy Bear Mirror, 2 in 1 Smart Gym, Farm Friends Mobile, Jumbo Gym και Farm Linkies.

3 έως 6 μήνες: Σε αυτό το στάδιο το μωρό σας θα αποκτήσει καλύτερο έλεγχο του κεφαλιού και θα έχει καλύτερη κίνηση των χεριών και των ποδιών. Γενικά πιάνουν οτιδήποτε μπορούν να πάρουν στα χέρια τους και το βάζουν απευθείας στο στόμα τους. Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια όπως οι κουδουνίστρες προάγουν την κινητική ανάπτυξη και παρέχουν αισθητηριακή διέγερση. Δεδομένου ότι όλα καταλήγουν στο στόμα, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια που είναι μασώμενα ή απαλά βελούδινα είναι αγαπημένα. Τα μωρά πρέπει να βιώσουν διαφορετικές υφές, επομένως ποικίλλουν τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα εκπαιδευτικά παιχνίδια. Τα κέντρα δραστηριότητας παρέχουν πολλά ερεθίσματα σε αυτή την ηλικία. Αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια έχουν συνήθως πολλά κουμπιά που παράγουν ήχους, φώτα και δίνουν μια ποικιλία υφών για εξερεύνηση. Ο συντονισμός χεριού-ματιού θα βελτιώνεται καθώς τα μωρά εξερευνούν το κέντρο δραστηριοτήτων. Οι γονείς συχνά μετακινούνται περισσότερο με μωρά σε αυτή την ηλικία. Μπάρες δραστηριότητας που ταιριάζουν σε καρότσι, κάθισμα αυτοκινήτου ή πολυθρόνα που έχουν κρεμαστά, τσιριχτά παιχνίδια και καθρέφτες κρατούν το μωρό διεγερμένο ενώ βρίσκεται σε κίνηση. Οι κινητικές δεξιότητες αναπτύσσονται καθώς το μωρό φτάνει, χτυπά, τραβάει και κλωτσάει τα αξεσουάρ σε αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Προτεινόμενα παιχνίδια για αυτήν την ηλικία: Tummy Play Trainer, Curiosity Cube, Toe Time Infant Car Toy, Musical Arch 'N Play, Jungle Pals Pushchair Arch.

6 έως 12 μήνες: Το μωρό σας έχει πολύ καλύτερο έλεγχο στην κίνηση των χεριών και των ποδιών. Από τους 9 έως τους 10 μήνες, το μωρό σας θα πρέπει να μπορεί να κινείται με κάποιο τρόπο - είτε τραβώντας, είτε μπουσουλώντας είτε σκούταρε. Μέχρι τους 12 μήνες θα πρέπει να μπορούν να στέκονται μόνοι τους και πολλοί θα αρχίσουν ακόμη και να περπατούν. Εκπαιδευτικά παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων ξύλινων τεμαχίων που το μωρό μπορεί να στοιβάζει και να γκρεμίσει, να πετάξει ή να χτυπήσει μαζί για να κάνουν θόρυβο είναι καλές επιλογές. Μέχρι τους 12 μήνες, τα εκπαιδευτικά ξύλινα μπλοκ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρώιμο παιχνίδι κατασκευής για την προώθηση της ανάπτυξης των κινητικών δεξιοτήτων, της αιτίας και του αποτελέσματος, της αισθητηριακής και οπτικής διέγερσης. Εκπαιδευτικά παιχνίδια όπως το Sensory Ball από την Edushape, παρέχουν μεγάλη τόνωση με διαφορετικές υφές. Μόλις τα μωρά μάθουν να κάθονται όρθια, θα απολαμβάνουν να κυλάνε μια μπάλα και να προσπαθούν να την πιάσουν καθώς την κυλάς πίσω. Αφήνοντας το μωρό σας να κυνηγάει την μπάλα θα ενθαρρύνει την κίνηση. Προσπαθώντας να καταλάβετε γιατί ένα τετράγωνο τετράγωνο δεν θα περάσει από ένα στρογγυλό άνοιγμα θα βοηθήσει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων - αν και μπορεί να προκαλέσει κάποια απογοήτευση στην αρχή. Όταν το μωρό σας γίνει 12 μηνών, θα αρχίσει να απολαμβάνει τις δραστηριότητες στοίβαξης, αν και θα χρειαστεί βοήθεια στην προσπάθεια να πάρει τη σωστή σειρά. Θα είναι πλέον αισθητό περισσότερο ενδιαφέρον για τα βιβλία. Προσπαθήστε να αγοράσετε βιβλία που έχουν σελίδες με διαφορετικές υφές και απλά πτερύγια. Αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της αίσθησης της αφής τους.

Προτεινόμενα παιχνίδια για αυτήν την ηλικία: Frog in the Box, Activity Cube, Farm Friends Stacker, Soft Books, Hug a Bug, Textured Blocks.

1 έως 2 χρόνια: Με κάθε βήμα το μωρό σας γίνεται πιο ανεξάρτητο και πιο σίγουρο. Τα πιτσιρίκια σε αυτή την ηλικία περνούν κάθε ώρα αφύπνισης εξερευνώντας και πειραματίζοντας. Για εκείνους που εξακολουθούν να είναι λίγο ασταθείς στο περπάτημα, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια που προάγουν την κινητικότητα, όπως ο περιπατητής ή το αυτοκίνητο ώθησης είναι εξαιρετικές επιλογές. Τα καρότσια και τα βαγόνια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τα παιδιά να μεταφέρουν πράγματα γύρω τους - μια άλλη αγαπημένη δραστηριότητα σε αυτήν την ηλικία. Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των μαλακών βελούδινων παιχνιδιών και των κούκλων, παραμένουν αγαπημένα σε αυτήν την ηλικία. Τα παιδιά συχνά δένονται πολύ με ένα ή δύο και τα χρησιμοποιούν στο δημιουργικό παιχνίδι. Τα νήπια μπορούν να βρουν πολλούς τρόπους για να κάνουν δυνατούς ήχους. Τα μουσικά όργανα όπως τα τύμπανα, οι μαράκες και τα ντέφια είναι εκπαιδευτικά παιχνίδια που θα τους βοηθήσουν να μάθουν να εκτιμούν τη μουσική ενώ κάνουν θόρυβο. Τα ένθετα παζλ απαιτούν από τα νήπια να σηκώσουν τα κομμάτια και να βρουν τα σωστά μέρη για να τα επαναφέρουν. Αυτά τα πρώτα παζλ βελτιώνουν τις προβληματικές δεξιότητες και βελτιώνουν τις κινητικές δεξιότητες. Τα παζλ είναι εκπαιδευτικά παιχνίδια με τα οποία τα παιδιά σας θα παίζουν ξανά και ξανά.

Προτεινόμενα παιχνίδια για αυτήν την ηλικία: Walker 4 σε 1, Galt Wooden Baby Walker, Little Hands Music Band, Mini Edublocks, First Blocks, Baby Puzzles, Wooden Shaped Puzzles, First Puzzles.

2 έως 3 ετών: Οι κινητικές δεξιότητες του μικρού σας παιδιού είναι πλέον καλά ανεπτυγμένες. Μπορούν να τρέξουν, να πηδήξουν και να σκαρφαλώσουν. Ο τομέας της εκρηκτικής ανάπτυξης σε αυτό το στάδιο είναι ο λόγος και η γλώσσα. Το ευφάνταστο παιχνίδι γίνεται το επίκεντρο αυτής της ηλικιακής ομάδας. Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια που χρησιμοποιούν τα παιδιά ως στηρίγματα στο παιχνίδι προσποίησης βοηθούν στην ανάπτυξη γλωσσικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων. Οι εξαιρετικές επιλογές εκπαιδευτικών παιχνιδιών για αυτήν την ηλικία περιλαμβάνουν παιχνίδια χαρακτήρων, μαριονέτες, κούκλες, οχήματα παιχνιδιών και φιγούρες ζώων. Αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια ενισχύουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία επιτρέποντας στο παιδί σας να δημιουργήσει υπέροχες περιπέτειες, να διαμορφώσει τη συμπεριφορά των ενηλίκων και να παίξει ρόλους. Τα παζλ με μεγάλα κομμάτια είναι εξαιρετικά εκπαιδευτικά παιχνίδια για αυτήν την ηλικία. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία θα πρέπει να μπορούν να ολοκληρώσουν μόνα τους ένα παζλ 4 έως 6 τεμαχίων. Τα παζλ είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα για την ανάπτυξη συντονισμού χεριού-ματιού, επίλυσης προβλημάτων και λεπτών κινητικών δεξιοτήτων.

Προτεινόμενα παιχνίδια για αυτήν την ηλικία: Τραπέζι και καρέκλες, Ξύλινο τρένο στοίβαξης, Μπλοκ αεροδρομίου, Maggie's Friends, Shaped Puzzles, Play and Learn Puzzles.

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Επιλογή εκπαιδευτικών παιχνιδιών μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Παιχνίδι Ζώα.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir