Διασκεδαστικά χριστουγεννιάτικα γεγονότα - Η ιστορία των ανδρών με μελόψωμο

[ad_1]

Το μελόψωμο υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, αλλά οι συνταγές που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του έχουν αλλάξει σημαντικά με τα χρόνια. Αρχικά το μελόψωμο παρασκευαζόταν από τριμμένη φρυγανιά, τζίντζερ και ένα γλυκαντικό, όπως το μέλι. Οι άνθρωποι ανακάλυψαν ότι το τζίντζερ έχει συντηρητικές ιδιότητες και το χρησιμοποίησαν ανάλογα.

Η συνταγή για το μελόψωμο άλλαξε και μέχρι τον 15ο αιώνα (το 1400), η τριμμένη φρυγανιά είχε αντικατασταθεί από αλεύρι. Το μέλι αντικαταστάθηκε με μελάσα. Το μπισκότο έγινε πιο ελαφρύ. Μερικές συνταγές έφτιαχναν γλυκά, λεπτά πατατάκια τζίντζερ και άλλες ήταν πιο παχύρρευστα και πιο σαν μπισκότο.

Εικονογραφικές σκηνές που έλεγαν ιστορίες ήταν σκαλισμένες σε ξύλο και το μελόψωμο κυλήθηκε και πιέστηκε μέσα τους.

Κατασκευάστηκε για πρώτη φορά σε φιγούρες (σαν ανθρώπους) τον 16ο αιώνα (το 1500). Η βασίλισσα Ελισάβετ Α της Αγγλίας πιστώνεται με τους πρώτους άντρες με μελόψωμο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν βασίλισσα της Αγγλίας από τον Νοέμβριο του 1558. (Ήταν κόρη του Ερρίκου VIII και της Anne Boleyn.) Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν γνωστή για το ότι είχε καλοντυμένους αυλικούς στην αυλή της. Της έχουν πιστωθεί οι πρώτοι άντρες με μελόψωμο. Η ιστορία λέει ότι έφτιαχνε και διακοσμούσε μπισκότα με μελόψωμο για να μοιάζουν με τους αγαπημένους της αυλικούς και τους έδωσε τα μπισκότα.

Οι άντρες με μελόψωμο τείνουν να έχουν ασαφή σχήματα. Για παράδειγμα, τα πόδια δεν έχουν συγκεκριμένα πόδια και σίγουρα δεν έχουν δάχτυλα. Οι βραχίονες δεν έχουν συγκεκριμένους βραχίονες και σίγουρα δεν έχουν δάχτυλα. Οι γυναίκες με μελόψωμο είναι εξίσου απλές στο σχεδιασμό. Το μελόψωμο διογκώνεται όταν ψήνεται, ακόμα και σε συνταγές χωρίς αυγά. Κατά συνέπεια, τα cookies λειτουργούν καλύτερα όταν δεν είναι υπερβολικά λεπτομερή.

Η λεπτομέρεια παίζει ρόλο όταν διακοσμείτε αυτά τα μπισκότα.

Έτσι, οι άντρες και οι γυναίκες με μελόψωμο χρειάζονταν σπίτια, καρέκλες, τραπέζια, κρεβάτια, βαγόνια, δέντρα και ζώα που είναι επίσης φτιαγμένα από μελόψωμο, και οι αρτοποιοί τα δημιούργησαν.

Οι αδερφοί Γκριμ έγραψαν τον Χάνσελ και την Γκρέτελ το 1812. Η ιστορία αφηγήθηκε μια μάγισσα που ήθελε να φάει τα παιδιά, τον Χάνσελ και την Γκρέτελ. Τα πάχυνε με καραμέλες και άλλα γλυκά και τα παιδιά έφαγαν ένα σπίτι από μελόψωμο. Τα σπίτια με μελόψωμο έγιναν δημοφιλή εκείνη την εποχή, ειδικά στη Γερμανία.

Τα σπίτια με μελόψωμο είναι δημοφιλή στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε πολλά μέρη της Ευρώπης, αλλά παραδόξως, όχι στην Αγγλία. Αυτά τα σπίτια είναι πιο συνηθισμένα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά λειτουργούν καλά και για κάθε άλλη γιορτή. Τα σπίτια του Αγίου Βαλεντίνου είναι διακοσμημένα με ροζ, κόκκινες και λευκές καραμέλες. Τα σπίτια του Halloween έχουν φαντάσματα που ξεπροβάλλουν και συχνά είναι σκόπιμα κατασκευασμένα «λάθος». Τα μόνα όρια με τα σπιτάκια με μελόψωμο είναι η φαντασία σας και το μέγεθος των φύλλων μπισκότων σας. (Μου αρέσει να σχεδιάζω μία ή δύο κάθε χρόνο από κάρτες ευρετηρίου. Να θυμάστε ότι το μελόψωμο είναι παχύτερο από το χαρτί, αλλά συναρμολογήστε τις κάρτες σε οποιοδήποτε είδος σπιτιού μπορείτε να σχεδιάσετε.)

Η αγαπημένη μου συνταγή για μελόψωμο λέγεται " η εναλλακτική συνταγήΑντικαθιστώ το λίπος με βούτυρο και χρησιμοποιώ σιρόπι καλαμποκιού αντί για μελάσα.

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Διασκεδαστικά χριστουγεννιάτικα γεγονότα - Η ιστορία των ανδρών με μελόψωμο μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Παίξτε Ζύμη.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir