Δέντρο παζλ μαϊμού

[ad_1]

Κατά τη διάρκεια της ταινίας, Το φάντασμα και η κυρία Muir, tΤο φάντασμα ενός Θαλάσσιου Καπετάνιου του 19ου αιώνα εξοργίζεται όταν μαθαίνει ότι ο ένοικος του πρώην σπιτιού του σκοπεύει να κόψει «το κατάρτι του πλοίου μου». Το δέντρο ήταν ένα Χιλιανό Πεύκο, το οποίο έχει ψηλό ίσιο κορμό όταν ωριμάσει, και ο κορμός είναι κατάλληλος για χρήση ως κατάρτι ενός ψηλού ιστιοφόρου. Κατά τον 19ο αιώνα, μια εποχή γνωστή ως η εποχή του πανιού, οι καπετάνιοι συχνά έφερναν στο σπίτι τους ζωντανά πράγματα (φυτά και ζώα) ως σύμβολα της συμμετοχής τους στην περιπέτεια και την ανακάλυψη κατά το θαλάσσιο ταξίδι τους σε μια ξένη γη.

Αν και χρειάζεται πολύς χρόνος για να αναπτυχθεί, το pinone (σπόρος) του δέντρου μπορεί να δημιουργήσει ένα κεντρικό κομμάτι σε έναν βικτοριανό κήπο. Σε έναν τέτοιο κήπο στην Αγγλία, στα μέσα του 1800, ένας επισκέπτης παρατήρησε ότι τα φραγκόσυκα φύλλα του δέντρου «θα μπερδεύουν έναν πίθηκο». Με αυτό το όνομα, το ιθαγενές δέντρο της Χιλής και της Αργεντινής ιντριγκάρει τους ανθρώπους που ακούν για το Monkey Puzzle Tree και θέλουν να μάθουν περισσότερα για αυτό. Το δέντρο καταχωρήθηκε ως απειλούμενο με εξαφάνιση τον 21ο αιώνα, εν μέρει επειδή ο κορμός του είναι ακόμα χρήσιμος και επειδή το ξύλο του υποστηρίζει άλλους βιομηχανικούς σκοπούς. Οι σπόροι είναι βρώσιμοι, από ποντίκια και άνδρες, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση του αριθμού τους. Ωστόσο, τα ποντίκια που θάβουν τους σπόρους και ξεχνούν πού τους θάβουν υποστηρίζουν την επιβίωση του είδους.

Έχουν βρεθεί μεμονωμένα δέντρα μαϊμού παζλ που εξακολουθούν να ζουν περισσότερο από χίλια χρόνια. Παραδόξως, το δέντρο θα αναπτυχθεί σε οποιοδήποτε έδαφος με σωστή αποστράγγιση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να το βρείτε περισσότερο οπουδήποτε στον κόσμο. Αυτό το γεγονός είναι μια σημαντική απόκλιση από το συνηθισμένο, που είναι ότι τα φυτά θα αναπτυχθούν καλύτερα (εκτός της φυσικής τους θέσης) παγκοσμίως κατά μήκος του γεωγραφικού πλάτους αυτής της τοποθεσίας.

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Δέντρο παζλ μαϊμού μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Παζλ.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir