Αφρικανικές κούκλες

[ad_1]

Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες κούκλες, οι αφρικανικές κούκλες δεν είναι απλά παιχνίδια για μικρότερα κορίτσια. Αυτά τα αντικείμενα απεικονίζουν θρησκευτικές πεποιθήσεις και τελετουργικές πρακτικές μιας κοινότητας. Συνήθως, μπορείτε να καταλάβετε την περιοχή από όπου προήλθαν ορισμένες αφρικανικές κούκλες από τη φορεσιά με την οποία έχουν ντυθεί και το σχήμα τους. Στις περισσότερες φυλές, μια μητέρα παραδίδει την αφρικανική κούκλα της στην κόρη της, η οποία με τη σειρά της θα την παρέδιδε αργότερα σε άλλο διάδοχο.

Οι Ndebele στη Ζιμπάμπουε είναι από τις φυλές που χρησιμοποιούν παραδοσιακές αφρικανικές κούκλες. Η φυλή, αν και μικρή, είναι ευρέως αναγνωρισμένη για την καλλιτεχνία της και τη βαθιά της αγάπη για την ομορφιά και το χρώμα που γίνεται εμφανής στα εξαιρετικά σπίτια και τα ρούχα της. Οι αφρικανικές κούκλες των Ndebele είναι ντυμένες παρόμοια με τις γυναίκες αυτής της φυλής που είναι με πολύχρωμα ρούχα, στολισμένα με περίπλοκα σχέδια από χάντρες.

Οι αφρικανικές κούκλες Ndebele είναι κατασκευασμένες για να συμβολίζουν την κατάσταση των γυναικών της φυλής ή ορισμένα σημαντικά γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή τους. Μερικά από αυτά τα γεγονότα που αντικατοπτρίζονται στα σχέδια αυτών των κούκλων περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Αφρικανικές κούκλες που έχουν πολύχρωμα ρούχα που μοιάζουν με ποδιά τυλιγμένα γύρω από τη μέση τους αντιπροσωπεύουν κορίτσια Ndebele που έχουν ήδη περάσει σε τελετές εφηβείας και μπορούν να παντρευτούν. Κατά την προετοιμασία για γάμο, αυτές οι νεαρές γυναίκες παραδίδονται κούκλες που πρέπει να ονομάζονται και να τις φροντίζουν σαν να ήταν αληθινά παιδιά. Και μέχρι να έρθει ο πρώτος γεννημένος. θα πάρει το όνομα της κούκλας.

Οι ερωτοτροπίες μέσα στη φυλή Ndebele ξεκινούν από τον μνηστή που βάζει μια κούκλα έξω από την καλύβα της κοπέλας που επιθυμεί. Η κούκλα χρησιμεύει ως εικόνα των πιο αγνών προθέσεων του άνδρα να κάνει πρόταση γάμου.

Οι αφρικανικές κούκλες που υποδηλώνουν γυναίκες που είναι αρραβωνιασμένες είναι στολισμένες με υπέροχες μαύρες κρίκους με χάντρες που περικλείουν τη μικροσκοπική μέση τους.

Οι νύφες Ndebele αντιπροσωπεύονται από αφρικανικές κούκλες που φορούν ένα μήκος λεπτής λεπτομερούς χάντρας που κρέμεται από τους ώμους τους. Ένα όμορφο πέπλο διακοσμημένο με χάντρες πολλαπλών αποχρώσεων καλύπτει τα πρόσωπά τους. Η προίκα που λαμβάνουν οι οικογένειες των νυφών που είναι πέντε κεφάλια βοοειδών αντιπροσωπεύεται από τη φούστα με πέντε ταμπλό που φορούν οι νύφες Ndebele.

Τους μήνες της wela ή της μύησης των αγοριών Ndebele μακριά στα βουνά, οι μητέρες τους φορούν τη linga koba μαζί με την κουβέρτα nguba τους για παντρεμένες γυναίκες. Τα linga koba είναι μακριά σκέλη από χάντρες που απλώνονται στο έδαφος για να συμβολίσουν τα δάκρυα. Αυτές οι γυναίκες κλαίνε από λύπη για την απώλεια των αγοριών που μεγάλωσαν και χαρά που απέκτησαν έναν άντρα. Αυτές οι γυναίκες αντιπροσωπεύονται από αφρικανικές κούκλες Ndebele που φορούν την ίδια φορεσιά.

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Αφρικανικές κούκλες μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Κούκλες.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir