Ασθενείς με Αλτσχάιμερ και αναγεννημένες κούκλες

[ad_1]

Η τοποθέτηση μιας αναγεννημένης κούκλας στην αγκαλιά ενός ασθενή με Αλτσχάιμερ μπορεί να τον ηρεμήσει σε σημείο που να μπορεί να επικοινωνήσει και να λάβει οδηγίες. Είναι μια πραγματικά θετική θέση για τον αναγεννημένο καλλιτέχνη.

Στο Ashcroft Care Home που εδρεύει στο Chesterfield, Derbyshire, UK, ανέφεραν ότι η θεραπεία με αναγεννημένες κούκλες μείωσε τον αριθμό των ασθενών που χρησιμοποιούν ψυχοφάρμακα από 92 τοις εκατό στις αρχές του 2008 σε 28 τοις εκατό.

Ειδικά οι αναγεννημένες κούκλες φαίνεται να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα με αυτούς τους ασθενείς, καθώς είναι πολύ πιο ζωντανές από τις παραδοσιακές κούκλες. Η περιοχή της άνοιας είναι μια μεγάλη αγορά που είναι εύλογα ανεκμετάλλευτη για αναγεννημένους καλλιτέχνες κούκλας. Στην έρευνά μου επισκέφτηκα έναν ιστότοπο που έδειχνε τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες ασθενών με Αλτσχάιμερ να κρατούν τις κούκλες τους. Εμφανίστηκαν χαρούμενοι και ήρεμοι.

Πολλοί ασθενείς με άνοια υποφέρουν από διέγερση και αγωνία, η θεραπεία με κούκλες μπορεί να το ανακουφίσει. Οι ασθενείς με άνοια μπορούν να αποσυρθούν και η επικοινωνία μεταξύ ασθενών και φροντιστών είναι δύσκολη, οι αναγεννημένες κούκλες έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν πολύ σε αυτούς τους τομείς. Το Συνέδριο της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας παρουσίασε αυτήν την έρευνα για τη θεραπεία με κούκλες που ξαναγεννιούνται.

Η θεραπεία με κούκλες Reborn φαίνεται να λειτουργεί εξαιρετικά με γυναίκες ασθενείς, καθώς τις μεταφέρει πίσω σε μια εποχή που ήταν νοικοκυρές και πολύ παραγωγικές. Λόγω των επιπτώσεων της άνοιας, πολλοί από αυτούς τους ασθενείς εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είναι νέοι, οπότε όταν υιοθετούν μια αναγεννημένη κούκλα, φέρνει πίσω χαρούμενες αναμνήσεις της πατρότητας. Έχοντας μια κούκλα μπορεί να ξαναξυπνήσει θετικές αναμνήσεις ότι είναι χρήσιμο και απαραίτητο. το να αγαπιέσαι και να αγαπάς.

Η θεραπεία με κούκλες εισάγεται καλύτερα στα αρχικά έως μεσαία στάδια της νόσου του Αλτσχάιμερ. Στα αρχικά στάδια ο ασθενής μπορεί να καταλάβει ότι η αναγεννημένη κούκλα δεν είναι αληθινή, αλλά θα απολαύσει την ευχαρίστηση να την ονομάζει και να αλλάζει συνεχώς ρούχα. Οι γυναίκες στα μεσαία στάδια της νόσου είναι πιθανό να επικοινωνούν με την κούκλα. Ο ασθενής με Αλτσχάιμερ μπορεί να επικοινωνήσει με την κούκλα μέσω του τραγουδιού, της ομιλίας και της αγκαλιάς. Αρχίζουν να δένονται εξαιρετικά με την κούκλα τους και να την κρατούν μαζί τους πολλές ώρες της ημέρας.

Η εισαγωγή μιας κούκλας στα τελευταία στάδια της νόσου του Αλτσχάιμερ δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο στα αρχικά στάδια. Η εισαγωγή μιας κούκλας στα αρχικά στάδια θα επιτρέψει στον ιδιοκτήτη να τη συνηθίσει και καθώς η ασθένεια εξελίσσεται, ο δεσμός δημιουργείται και ο ασθενής θα μπορεί να πάρει παρηγοριά από την κούκλα στα επόμενα στάδια.

Ωστόσο, οι αναγεννημένες κούκλες δεν είναι θεραπεία και ο πάσχων δεν θα μεταμορφωθεί ξαφνικά στον προηγούμενο εαυτό του εξαιτίας μιας αναγεννημένης κούκλας, αλλά η άνεση που νιώθει ο ασθενής είναι το πραγματικό όφελος της θεραπείας με αναγεννημένη κούκλα.

«Έχω δουλέψει με άτομα με νόσο του Αλτσχάιμερ για 12 χρόνια και αν είδατε ποτέ κάποιον από τους κατοίκους μου να τραγουδάει, να ουρλιάζει, να αλληλεπιδρά με τη ζωντανή κούκλα, θα ξέρετε ότι λειτουργεί. Πολλές από τις κυρίες μας ήταν νοικοκυρές και ο αριθμός τους μία από τις προτεραιότητες ήταν η οικογένεια. Ήταν μια περίοδος στη ζωή τους που ήταν χρήσιμοι και είχαν αίσθηση του σκοπού. Μια αναγεννημένη κούκλα μπορεί να επαναφέρει έναν ασθενή σε μια περίοδο της ζωής του όπου ένιωθε ασφάλεια και είχε τον έλεγχο. Πρέπει να ενώσουμε μαζί τους το ταξίδι τους, όχι το δικό μας!». (Απόσπασμα από φόρουμ συζήτησης για ασθενείς με Αλτσχάιμερ).

Εάν σας συγκινεί η παραπάνω ιστορία και πιστεύετε ότι αυτή μπορεί να είναι η θέση σας για να φτιάξετε αναγεννημένες κούκλες, σας προτείνουμε πρώτα να επισκεφτείτε τα τοπικά γηροκομεία για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το τι χρειάζεται. Τα γηροκομεία δεν έχουν πάντα τα οικονομικά για να αγοράσουν αναγεννημένες κούκλες σε πλήρη τιμή, επομένως μπορεί να χρειαστεί να έρθετε σε επαφή με τα μέλη της οικογένειας των ασθενών. Τα θετικά αποτελέσματα των κούκλων πρέπει να αποδειχθούν στο γηροκομείο για να μπορέσουν να ακολουθήσουν τη θεραπεία με κούκλες.

Πάρτε μαζί σας μερικά αποδεικτικά στοιχεία στα σπίτια σχετικά με τις θετικές επιπτώσεις των αναγεννημένων κούκλων σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ και Άνοια.

Αυτή είναι μια πολύ ικανοποιητική αγορά. Το να βοηθήσετε τους ηλικιωμένους να ζήσουν τα χρόνια τους νιώθοντας πιο άνετα και να έχουν τον έλεγχο είναι ένα υπέροχο δώρο που μπορούν να δώσουν οι αναγεννημένες κούκλες σας στην κοινωνία.

Σας ευχόμαστε καλή τύχη. Φραν και Νικόλα

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Ασθενείς με Αλτσχάιμερ και αναγεννημένες κούκλες μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Κούκλες.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir