Ανάπτυξη χειρογράφου

[ad_1]

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι η καλή γραφή είναι άμεσο αποτέλεσμα της καλής δύναμης του άνω μέρους του σώματος. Η σύρσιμο είναι ένα φυσικό ορόσημο που πρέπει να μάθουν τα παιδιά. Η έρπουσα αναπτύσσει δύναμη στους ώμους, τα χέρια, τους καρπούς και τα χέρια. Έχετε ακούσει ή προσωπικά δηλώσετε ποτέ "Το παιδί μου παρέλειψε να μπουσουλάει και πήγε κατευθείαν στο περπάτημα!" Ενώ οι δεξιότητες στο περπάτημα μπορεί να εξελίσσονται γρήγορα, είναι επίσης μια καλή ένδειξη ότι το παιδί θα έχει κακές λεπτές κινητικές δεξιότητες.

Οι κακές λεπτές κινητικές δεξιότητες θα επηρεάσουν την ικανότητα του παιδιού να κουμπώνει κουμπιά, να κουμπώνει, να φερμουάρ, να μαζεύει μικρά αντικείμενα και ιδιαίτερα να έχει ευανάγνωστο χειρόγραφο. Καθώς ένα παιδί μπουσουλάει, η σύλληψη του/της θα αρχίσει να ωριμάζει, επιτρέποντας πιο ακριβείς κινήσεις αργότερα στην ανάπτυξη. Έτσι, η καλή στάση του σώματος και η δύναμη των χεριών είναι κρίσιμοι παράγοντες για τη βελτίωση της γραφής του παιδιού σας. Είναι επίσης ευεργετικοί τομείς για να εργαστείτε από τη γέννηση έως τα 5 χρόνια, κατά τη διάρκεια των ετών προγραφής του παιδιού.

Ποιες είναι οι καλές δραστηριότητες που μπορούν να προωθήσουν τη δύναμη του ανώτερου σώματος; Οι παρακάτω είναι μερικές τεχνικές που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι: σέρνοντας μέσα από σήραγγες, περπάτημα με καρότσι (το παιδί περπατά με τα χέρια και ο ενήλικας κρατάει τα πόδια του), αναρρίχηση σκαλών, σήκωμα βαριών αντικειμένων, ζύμωμα ζύμης (ζύμη παιχνιδιού), μπάρα μαϊμού να παίξετε ή να μετακινήσετε μια σανίδα σκούτερ ξαπλώνοντας στο στομάχι του/της και σπρώχνοντας τα μπράτσα τους (μπορεί επίσης να γίνει πάνω ή κάτω σε ράμπες).

Για όσους από εσάς έχετε μεγαλύτερα παιδιά, ίσως γνωρίζετε ότι τα μαθήματα γραφής δεν είναι πάντα τα πιο διασκεδαστικά. Πριν βάλετε το παιδί σας να συμμετάσχει σε μια λεπτή κινητική δραστηριότητα, ζητήστε του να εκτελέσει μία από τις παραπάνω δραστηριότητες ενδυνάμωσης του άνω μέρους του σώματος. Αυτές οι δραστηριότητες θα τονώσουν τους μύες και θα ενθαρρύνουν τον καλό έλεγχο της στάσης κατά τη διάρκεια μιας γραφικής ή λεπτής κινητικής δραστηριότητας. Επίσης, μπορεί να αυξήσει την προσοχή και την εστίαση του παιδιού σας! Μην αφήνετε το παιδί σας να κάθεται για περισσότερο από 15-20 λεπτά, ειδικά εάν είναι κάτω των 5 ετών. Αυξήστε τελικά το χρόνο του/της σε μικρές αυξήσεις μέχρι να φτάσετε στον επιθυμητό χρόνο εξάσκησης. Είναι σημαντικό για εσάς να παρέχετε μια χαρούμενη εμπειρία γραφής! Καλα να περνατε!

Αν θέλετε να μάθετε άλλα άρθρα παρόμοια με το Ανάπτυξη χειρογράφου μπορείτε να επισκεφτείτε την κατηγορία Παίξτε Ζύμη.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Subir